internet & ÎPTV

19 мнения в тази тема

Публикувано

здравейте изтича ми договора с ВИВАКОМ и тъй като за подновяване за още 2 г ми вдигат таксата с 10лв , а ако искам да си запазя същия план ми я вдигат с 2лв.И поради тази причина си търся нов доставчик .Държа на пакетна услуга нет+иптв но да не е от 3-те големи А1 Булсат или виваком.

Става дума за квартал Люлин 10.

Другия ми въпрос е може ли някой да ми каже има ли начин и институция която да ми даде информация  в моя квартал кои доставчици имат покритие че в нета ми излизат само големите.

 

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

За Люлин има TV Net  офисът им е до пазара. Кабелна цифрова телевизия и оптичен нет  Цифровите канали са 160 някъде  аналоговите 60  Ако телевизорът има DVB-C няма нужда от приемник. Имат комбинирани предложения  с IPTV  виж Net 1 

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Net 1 нямат погритие при мен interneta ще бъде от твнет малко се притеснявам до колко са читави.Техното ИПТВ не предлага мултимедйни функций

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Блока, в който живея беше първия в града (Стара Загора) който беше оборудван с IPTV кутията на Vivacom. Поддръжката им е 10/10 - мога да дам много пресен пример, от преди около седмица: 

от няколко месеца едно от дистанционните (от 3) не хващаше всеки път при натискането на някои бутони, но досега ме мързеше да им се обадя  :D  Обаче една сутрин, докато browse-вах из менюто 2 минути не можах да изпратя командата до приемника и се ядосах и им се обадих  :D   След 30 минути дойде техник, който замени дистанционното и даже не взе предното.  :D

Аз и семейството ми използваме всички услуги на Vivacom за частни клиенти от години, освен домашен телефон(вече), като сме имали опит и с други оператори, но винаги е бил неприятен или поне не достатъчно добър. Доколкото знам Vivacom първи пуснаха IPTV в България с DVR-like функции, и доколкото виждам - най-добрите са те. Единствения недостатък, който съм забелязал на IPTV е че наскоро (последната година може би) премахнаха YouTube приложението от приемниците, като оставиха само Vbox7 и Nova News, но за мен поне това не представлява проблем, защото имаме Chromecast-и и Smart TV, които вършат по-добра работа и без това. Но със сигурност Vivacom са супер относно IPTV и в близкото бъдеще не бихме ги сменили с друг оператор.

Цената която плащаме за IPTV пакет 2L+ & Internet 100 mpbs е 27.79 лв след "специална оферта" от техен служител. Цената която е дадена в сайта за този пакет е 29.79 лв. Включва над 200 канала и над 45 HD, а Интернета е може би най-добрия в града. 

Аз, разбира се, бих продължил договора, ако цената е просто 2 лв повече, но не знам финансовото положение на автора, така че не мисля да коментирам цената.  Съвет от личен опит, който мога да дам е да се обиколят поне още 1-2 офиса и да питате там дали могат да Ви направят някаква оферта относно преподновяване на договора. 

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

IPTV на Виваком е много по-добър от другите-най-вече с функцията интерактивност, достатъчно е да прегледате колко канала се записват на сървър и са достъпни назад цяла седмица, нещо , което високо ценя и другите нямат. Карай си с досегашния договор, той става безсрочен, ако се скапе нещо, винаги можеш да се чупиш. И при мене е така...

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Значи за 2лв./месец си готов да се насадиш на услуга с осезаемо по-ниско качество- странно решение. И пропускаш важна подробност- пакетите за ТВ преди 2г. и днес лекичко се различават като сега има повече HD канали което оправдава повишението с 2лв. и реално не съществува понятие "същият план". 

Не знам кои са ти кварталните доставчици на нет, но все още не съм видял и чул за по-добра услуга от оптиката на Виваком за нет + ТВ- малко по малко през годините почти всичките ми познати из цялата страна минаха на Виваком за нет и всички повтарят "по-стабилен нет и по-добра ТВ никой не предлага". Колкото и да звучи като реклама това е реалното положение като мога да ти снимам кутиите на Виваком, А1, Булсат и още 2 местни доставчика (като всички са на оптика и имат ТВ услуга) и сам да броиш изходящите жици от кутиите, но ето ти разбивката за 8-етажен блок с 24 жилища:

- местните доставчици имат общо 0 (НУЛА) клиента, а цените им са изгодни.

- Булсат- 0 (НУЛА) клиента.

- А1-  1 (ЕДИН) клиент.

- Виваком- можеш да смяташ и сам. 

Добавка- А1 първи пуснаха оптика при нас (на кутията им още пише Мегалан) и почти всички им бяхме клиенти. После местните фирми пуснаха оптика (без срочен договор) и аз лично веднага избягах там, други също. Тогава дойдоха Виваком и 1 съсед рискува да ги ползва и 3-4 месеца по-късно като се убедихме в качеството започна "масовото преселение на народите" към Виваком и с голяма доза сигурност мога да твърдя, че в карето около мен сега (4-5г. след като дойдоха) Вивата държат над 80% от клиентите на нет и ТВ. Явно или всички в района сме идиоти, или просто сме избрали по-добрата услуга- рядкост е обаче това да също така и по-евтината услуга. 

 

ПС: Много ме кефи как масово местните доставчици рекламират ниски цени на месец, а после се почва с "такса за свързване", "не даваме рутер", "свързването на ТВ се заплаща", "кабелът от рутер до 2-ри комп. се заплаща", "настройката на рутер на клиента се заплаща" и т.н. "... се заплаща"- накрая вадиш едни 50 кинта (ако си купуваш и рутер стават 100лв.) за да имаш услуга с неясно качество. Да питам ли колко пари си дал на Виваком за да ти прекарат нет + ТВ? Аз исках от Виваком да окабелят жилището ми за 3 стационарни компютъра и 4 телевизора като сигурно имам положени 80+метра жици, момчетата работиха поне 3 часа и това ми струваше едно НИЩО (това е валидно за всеки голям доставчик по принцип)- всеки да си смята колко ще му иска кварталния доставчик... 

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

...изтича ми договора с ВИВАКОМ и тъй като за подновяване за още 2 г ми вдигат таксата с 10лв , а ако искам да си запазя същия план ми я вдигат с 2лв.

Нямам идея как може да се разтълкува това, съмнявам се автора да има също. И да, плановете се променят, като има добавки, а не отнети канали. Също така - сега MAXI пакет филми се добавя към договора безплатно за някакъв период от време (за мен беше 6 месеца), а само той струва 5,80/месец. Не мисля, че някой би се отказал от подобно качество, заради минимална разлика в цената. Може аз и @bd20 да сме просто fanboys, но реално - ти си преценяваш кое да избереш, било то за 2 лв повече или по-малко.

 

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

 

Нямам идея как може да се разтълкува това, съмнявам се автора да има също.....

Може аз и @bd20 да сме просто fanboys, но реално - ти си преценяваш кое да избереш, било то за 2 лв повече или по-малко.

 

Лесно ти го тълкувам- в магазина му предлагат по-скъпа с 10лв. оферта щото така са дресирани (я с повече нет, я с повече канали) която не му харесва видимо и също така има оферта за "същият план" който е с 2лв. по-скъп.

И забрави за "fanboys"- всичко е въпрос на лично мнение и качество на услугата. Ако утре А1 или Булсат пуснат по-читава услуга нет+ТВ ще им стана клиент дори и за някой лев по-висока такса- аз с 3-5лв./месец няма да забогатея, качеството на услугата ми е много по-важен критерий. За момента оптиката на Виваком размазва конкуренцията и ползвам техните услуги- толкова е простичко. 

Отделно- никога не съм разбирал търсенето на по-евтина с 3-5лв. оферта ако си доволен от качеството на услугата, в крайна сметка качеството не е безплатно

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

оффф имам предвид следното:
по-логично е когато  изтича договор мобилния оператор да предложи неустоими условия на абоната си за да го задържи като такъв ,а не да му вдига цената на услугата.Нормално е когато човек като му предложат по скъп продукт да търси алтернатива на предлаганите му до сегашни услуги и продукти.Аритметиката е проста:

26=нет 100мб/с+2 STB иптв=130 канала
абсолютно същия пакет ми го предлагат отново за още 24м само че на почти 29лв и като сложим и 2,60 такса става около 31,60лв

ако искам по скъпия пакет става 37лв +още 2.60=39.60 всеки месец
и още 20лв за мобилен телефон=60лв (без 0.40лв).Е мойте уважения ама няма да стане.На времето бях служител на близу ония колко и смотани да БЯХА  имах оферти за 24лв цифрова  телевизия над 130канала +100мб интернет, за 30лв предлагаха същото само че с HBO ПАКЕТА.
нЕ МЕ КЕФИ ,че се опитват да извиват ръцете по този начин на абонатите си.
Днес ходих пак в ВиваКОМ В ДРУГ ОФИС  в провинцията отговора им беше (тъй като попитах за интернет само)  33лв с 24м. договор  е вече открито го заявявам ТИЯ СА ЛУДИ  30лв за нет няма да дам.
Намерих алтернатива за иптв  само ,че трябвада си купя боксовете като най-евтиния е 80лв.

някъв български  TH100 или нещо подобно беше. на един акаунт мога да ползвам 4 бокса без без допълнителна такса и без договор като най малкия им пакет е за 10лв и е над 100канала, най-големия е 20лв и за над 800 канала.
и знаете ли кога ще подпиша договор с виваком за 24м. на цена от минимум  30лв. на месец???
Остава само алтернатива за интернета да намеря.

А най-обидното ми е ,че се опитват да ме убедят че като плащам в повече всъщност съм бил пестял.

Колко съм пестял 0.20ст на ден Е това Ми е обидно на мен.

 

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Е, ти ако очакваш всеки нов договор да е по-евтин от предишния, то накрая май и ще искаш да ти плащат, че използваш услугите им :ag: Няма как да стане.

Аз ползвам Вива нет 100Мб, телевизия с не знам колко канала (щото едва ли гледам повече от 15) и 2 мобилни телефона за 40 кинта на месец. И съм си предоволен. Ама "когато знам какво е, само аз си знам какво ми е"!

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Що не видите офертите на bulsatcom , имат добър интернет, аз го ползвам вече 5 години 100MB - 15лв. оптика до дома, имат и IPTV (fusion) доплаща се към стандартните пакети 5лв.

Пакетни отстъпки - при ползване на две услуги - Оптичен интернет и Цифрова ТВ. (На мен ми предложиха да ползвам план "премиум + fusion + 100MB оптичен за 25.80лв), ама на мен не ми трябва телевизия щото и сега си я гледам без пари (KODI) 157 канала + 60 радиостанции:D

 

mDLcdxj.jpg  https://i.imgur.com/ehLwNTy.jpg  https://i.imgur.com/6nOwTk7.jpg

 

Редактирано от Насско
2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Наско, коя е добавката, ако не е тайна :D

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Инсталираш хранилището от този зип https://github.com/kodi1/kodi1.github.io/releases/download/v0.0.1/repo.bg.plugins.zip

после от видео добвки инсталираш TV BULSATCOM v2 вписваш се с акаунта си в  булсатком и готово

Редактирано от Насско
1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Хехех, ами това си е само за клиенти на Bulsat, знам го това, но казват че качеството не е кой знае какво :)

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

да качеството е задоволително но аз позвам и това гранилище repository.mar33-0.0.33 но качеството е същото

най добре е да хванеш някои приятел които не ползва fusion и да ти го даде срещу запащането на такасата която е само 5 лева на месец, тогава ще има отлично качество :D

ама за безпари толкова :)

пп. забравих, понеже доста е сложно за настройка от горното хранилище, ето подробно описание с картинки как да го настроите: https://dox.abv.bg/download?id=1cc0f76b3a

Редактирано от Насско
3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

.

Картинка ли да ти нарисувам за да схванеш? Повтарям за последен път- НЕ СЪЩЕСТВУВА ПОНЯТИЕ "СЪЩИЯТ ПАКЕТ" понеже има значителна промяна в ТВ каналите което води до по-висока цена. Не те кефи- ОК, но пакетът НЕ Е "същият" вече. Успяваш ли да схванеш или да вадя четките и да рисувам картинки като за деца в детската градина? 

А за лайнарите от Близу не ми обяснявай изобщо- там цените бяха ниски понеже масово не си плащаха правата за излъчване + мрежата им беше трагична + технологията беше от времето на Хитлер. Чудя се само колко пропаднал или глупав трябва да си бил за да работиш за тея лайнари- вероятно си бил в тежка депресия и на половин крачка от самоубийство, друго обяснение не мога да намеря. 

И е много забавно като кажете "намерих алтернатива"- ти качеството на ТВ-то при тези "алтернативи" виждал ли си го? Сравнявах нещата на читав модел 50" 4К ТВ- 90% от всички HD канали на Виваком изглеждат добре (няколко са със странно качество) докато същите HD канали от "алтернативата" изглеждат между "скапано" и "почти поносимо"... Общо взето разликата е почти като да гледаш на 32" ТВ един и същи клип в 1080р и 480р резолюция. Друг бонус на "алтернативата" е, че става весело когато гледаш ТВ (особено пък на 2 устройства) и решиш я да теглиш някой торент, я да гледаш клип в тубата- познай кое ще почне да насича ;) Ако държиш мога да ти покажа 4 работещи ТВ-та на различни HD канали и да пусна един спийдтест и гарантирам, че под 90мбит/с няма да падна- при "алтернативата" можеш само да си мечтаеш за такива неща. 

Максимално простичко казано (май се налага)- през времето което ще губиш всеки месец да търсиш стриймове, да настройваш разни джаджи и да се самоубеждаваш колко си велик като гледаш ТВ "безплатно" дори и най-некадърният работник ще изкара 10лв. с които да си плати за качествената услуга. И много държа да си представиш следното- ти си на работа и ти звънят от вкъщи с адският рев "НЕ МОГА ДА СИ ГЛЕДАМ СЕРИАЛА- ТАЯ *УЙНЯ СПРЯ" :ag:

ПС: Може ли модераторите да хвърлят едно око кой доставчик се ползва и да видим дали изобщо ще бъде сменен Виваком, че имам огромни съмнения. 

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Що не видите офертите на bulsatcom , имат добър интернет, аз го ползвам вече 5 години 100MB - 15лв. оптика до дома, имат и IPTV (fusion) доплаща се към стандартните пакети 5лв.

Пакетни отстъпки - при ползване на две услуги - Оптичен интернет и Цифрова ТВ. (На мен ми предложиха да ползвам план "премиум + fusion + 100MB оптичен за 25.80лв), ама на мен не ми трябва телевизия щото и сега си я гледам без пари (KODI) 157 канала + 60 радиостанции:D

 

mDLcdxj.jpg  https://i.imgur.com/ehLwNTy.jpg  https://i.imgur.com/6nOwTk7.jpg

 

В Люлин  булсат използват мрежата на Люлин нет  който беше собственост на сегашния кмет на Люлин.

До скоро пускаха 60V по свободните кабели и рутерите подивяваха 

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

До онзи човечец от по-горния пост, който се пъне, че той и неговия доставчик са супер и плаща малко... Само да вметна, че съм на Близу със 160+ канала + над 40HD канала, HBO и Cinemax (+HD вариантите им), +всичките ония платени канали за спорт на диема (Diema Xtra +HD каналите им), MaxSport Plus (които са HD). Единственото, което нямам е турския пакет с телевизия (който не ми и трябва), а и щях да забравя, че съм с 3 телевизора + CA модули и на 3-те. Плащам скромната сума от 13.98лв/месец. Та не можели ли?!
При мен Близу са с отлично качество на телевизията!

Редактирано от vla
0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

  1. Мнения за мрежата на Evronet в Люлин ,че мисля да мина или на тях или на tvnet???


    Кой от двата е по добър tvnet нямат 24ч. съпорт.


    Трябва до една седмица да реша проблема.

     
  2.  
 

Трябва ми 100mb/s нет.

Тв нет в блока ми е максимум 60 тъй като в блока ми имат 1-2 абоната които не били претенциозни и ми казаха ,че след като заявя включване до 1седмица щели да си преправят мрежата и да пуснат 100. Може ли да им се вярва?

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване