Настройка на рутер като Repeater - Няма интернет

2 мнения в тази тема

Публикувано

Закупих си нов рутер - WR-841N и искам да ползвам стария - WR-740N като Рипитър.Гледах няколко туториала и просто отказва да работи.Уж се свързва към главния, но интернет няма.IP на главния рутер е 192.168.0.1, а на стария който искам да ползвам като рипитър го направи 192.168.0.2, пробвах и 10 накрая разлика няма.Това са стъпките описани във всички туториали и които аз права:
- Изключване на QSS
- Network > LAN променям IP адреса последната цифра да не е 1, а 2 или 10 за да няма конфликти.
- WAN - Dynamic IP
- Wireless > Chanell избирам и двата рутера да работат на еднакъв. След това Enable WDS и от списъка избирам главния ми рутер.След това избирам key type какъвто е на основния рутер и пиша паролата за него.
- Wireless Security > избирам пак WPA-PSK и паролата която искам (изпозлвам същата като на главния рутер)
- DHCP > DHCP Server - DISABLE

Това са всички стъпки които са описани.Това права, рестартирам рутера и интернет когато съм вързан към 2рия рутер НЯМА. В статуса на първия рутер виждам че втория е вързан към него.Интересното е че Received packs се увеличават, но Sent Packages почти не мърдат.На снимката, средното е втория рутер който ползвам за Access Point.Другото интересно е, че лаптопа се връзва към втория рутер с кабел само.Като го вържа с Wifi, уж е вързан, но пише Няма интернет и като напиша 192.168.0.2 в операта примерно неиска да отвори настройките на рутера.

PuZdeU7.jpg
 

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Намерих някакъв къстъм фирмуер Gargoyle, за доста видове рутери го има.Инсталирах него и от първия път всичко тръгна без отказ.

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване