Как да използваме Problem Steps Recorder в Windows 7

1 мнение в тази тема

Публикувано

Problem Steps Recorder е нов инструмент в Windows 7, чиято оригинална цел е да ви помогне да изготвите и изпратите доклад за възникнал проблем с операционната система или някоя програма.

Можете да мислите за него като една разширена версия на Print Screen.

post-1-1247553250_thumb.png

Но всъщност програмата върши доста повече. Тя записва всяка ваша стъпка и действие с мишката, натискане на бутони, отваряне и затваряне на прозорци и програми. Всяка стъпка е придружена със скрийншот и обяснение на действията.

Когато приключите със записа, програмата изготвя MHTML документ, архивиран в zip формат, който можете лесно да изпратите по мейл. Този документ се отваря после с Internet Explorer.

Програмата има една доста по-практична страна. Можете да я използвате за да обясните лесно на някой начинаещ или с малко опит как да работи с някоя програма или за да създадете нагледен урок.

За да стартирате програмата просто напишете в полето за търсене на старт менюто psr.exe

После натискате Start Record бутона и започвате да изпълнявате стъпките.Можете да добавите и коментар, като натиснете бутона Add Comment. Като приключите, натискате Stop Record бутона. Остава ви само да запаметите файла.

post-1-1247553956_thumb.png

Можете да видите примерен доклад, тук: http://www.istartedsomething.com/wp-content/uploads/2009/01/psr.mht' target="_blank">

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване