Какво да направим, ако Windows 7 не се стартира?

8 мнения в тази тема

Отговорено

Колега здравей,

направих всичко написано от теб,но пак ми изписва (BOOTMGR is missing) и в момента съм бесен защото такмо си взех компа и немога нищо да правя.Искам първо да ти кажа,че компа беше с win 7 и го занесъх да ми разцепят харда,когато се опитах да буутна рекавъри диска и ми изписа този натпис BOOTMGR is missing да не говорим,че дори трябва да може да се буутне и харда,защото wina ми е вграден.Единсвенно се буутва диска за възстановяване,марката е Acer aspire 4810tg-733g32mn.

Ще ти бъда безкрайно благодарен ако можеш да ми помогнеш,че не ми се ходи по майстори.Предварително ти благодоря:)

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Опитай да запишеш диск с уин 7, стартираш все едно инссталация, вместо инстал избираш recowery /долу в ляво/ дай му да въстанови системата.

Ако не стане:

Бутни от лайв CD на Acronis disk director и развали всички партишъни, без рековери партишъна, така, че дискът да стане, като нов с амо, че с рековери дял.

После опитай с рековъри диска да възстановиш системата

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Провери си SATA кабела, и сканирай харда за лоши сектори, може и да е от самата ОС (липсващи или повредени системни файлове) в този случай пробвай това, което е написал Йордан за възстановяване на системата (System Restore).

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Интерестно ми е каква е тая грешка която я дава Acronis Backup boot cd ,има ли някой идея ?

Loading please wait .......

хo raid disk ->пред нулата не се разчита какво число е за това е с х

Reading All physical volumes. This may take white Setup AVD device

MBR ist Falsch .

Системата се стартира рестартира без всякакви проблеми с мбр или каквото и да е !

Какво е това което излиза не ми е ясно

Setup AVD device

Android Virtual Device ----> AVD device

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

имам същия проблем > " BOOTMGR Image is corrupt, the system cannot boot " или " a disc read error occured " пробвал съм всичко което ти описа, стъпка по стъпка, дори го занесох в сервиза защото още е в гаранция ( Multirama ) пратиха го в софия, и 4-те пъти ми го върнаха с думите " всичко му е наред, не сме намерили проблеми " и не знам какво да правя, компютъра ми е на 1 година и половина, проблемите са от близо година :x ...

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Урокът е много хубав и ме спаси задника оня ден, но трябва да се актуализира част от него, защото тази стъпка:

Как да създадем USB флашка за системно възстановяване на Windows 7?

вече не е актуална, защото хората от въпросния сайт искат доста пари. Как пък няма да им платя, за инструменти, които си ги има вградени в Windows!

Искам и още нещо да допълня - за пореден път се борих с най-различни Live дискове, които уж възстановяват, поправят и.т.н. Пълни глупости. Накрая използвах един такъв диск, за да му ползвам Command promp и да изпълня командите от този урок. В резултат на което Windows-a ми запали, но стартираше с boot екрана на Vista :ag: . После го оправих, но ситуацията е тъпа...

Аз ще ви предложа много бърз начин да си направите оригинална Windows 7 Recovery USB флашка, съдържаща всички инструменти за поправка, които са и в оригиналните дискове на Windows. Предимствата разбира се са, че не чакате 10 минути за да разчете всичко от диска и да ви стартира инсталация, от която да избирате Repair.

Ще са ви необходими един празен CD-R диск, който може после да изхвърлите и една стара флашка - достатъчно е да бъде и 1 GB. Няма как да се избегне записа на диск първо, защото Windows 7 не предлага запис на Recovery върху друг носител. Но въпреки това целия процес отнема по-малко от 10 минути. Общия обем на файловете е около 200 MB.

1. От старт менюто напишете в търсачката Repair и изберете Create a System Repair Disk. Вкарайте празен диск и стартирайте Create Disc

2. Не вадете диска, а вкарайте USB флашка и стартирайте тази програма: http://joshcellsoftw...ts/winusbmaker// . Може и от прикачения файл. Програмата не изисква инсталация.

WinUSB Maker v2.0 PUBLIC BETA RELEASE 2.zip

3. От менюто избирате Setup to USB -> I want to work with a Directory. Избирате вашeто DVD-RW устройство с подготвения диск вътре и стартирате Make USB Bootable

Това е, само в 3 стъпки и без писане на код :P. За около 10 минути максимум ще имате готова USB Bootable Windows Recovery флашка, с най-важните инструменти при срив на ОС. Успех :)

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Off Topic


...но стартираше с boot екрана на Vista ag.gif


После ходете разправяйте, че Vista-та не блуждае тайно из ядрото на 7 и не му помага да е толкова страхотен колкото всички казват. :ag::rofl:

/не се сдържах :аг: иначе полезно :)
0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване