За образованието в чужбина


3 мнения в тази тема

Публикувано

В момента има над 80 000 български студенти в чужбина.

Целта на това проучване е да открие кои фактори определят решението на гимназистите в България за следване във висше учебно заведение и избора на конкретен университет както в България, така и в чужбина. Знаейки какви са желанията и изискванията на българските студенти ще помогне на университетите да подобрят своята работа, така че студентите да получат повече от това, което искат да видят по време на следването си.

Организира се от българска студентка в Сейнт Норбърт Коледж, САЩ.

Към анкетата: Натисни тук

Моля за коментари по темата. :)

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Образованието е такова, каквото си го направиш. Ако имаш желание и сам се дообразоваш с допълнителни материали и уроци, няма значение къде учиш. Важното е какво ще научиш. Мързеливите и идиотчетата обвиняват Българската образователна система. Системата е до някъде, от там нататък сте вие. Темата е излишна, а анкетата е изтормозена.

5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Темата не е излишна, което не значи, че имам намерение да участвам в анкетата - най-малкото е нелепо (като се има пред вид, че ми е минало времето за официално образование). Втората ми дъщеря учи в чужбина, племенника ми се е застягал, аз самият се прибрах след 7 години учене, в две страни, преди 18 години. Мнението преди мен е абсолютно вярно, когато се опре до можене. Но за да можеш да покажеш "можене" се иска диплома. В това е тъжното. Можещи хора не получават тази възможност, а много от тези, които си купуват дипломи (дори само с престоя и разноските покрай него) не могат. Така че не е лошо да се учи по света, важното е да не се прибираш само с диплома и с промит от "политическа коректност" мозък.

Да не говорим, че основната причина да тръгнат на някъде за повечето от студентите, е за да се махнат от тук... За което и преди имаше, и сега си има основания. Факт е, че 80% от приятелите ми вече 20-25 години не са по тия географски ширини. И едва ли ще се върнат преди пенсия. Ако изобщо се върнат.

4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване