Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Сблъсък Сблъсък: Въпросът със сирийските бежанци


122 мнения в тази тема

Публикувано

3ZCihHH.png

Дойде ми идеята за този сблъсък от актуалната напоследък ситуация в Сирия и бежанците пристигащи в България и как вие гледате на тези събития. Трябва ли да сме толерантни към случващото се, или България си има достатъчно проблеми и без да натрисаме и външните такива?

Ето някои видеа с гледни точки за и против приемането им в нашата страна.

Материал на Нова ТВ - Натисни тук

Материал на БТВ - Натисни тук

Материал на Алфа ТВ - Натисни тук

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз съм против!

Достатъчно мюсюлмани си имаме тука(родни).

Смятам,че трябва да се придържаме към неутралитет

4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Абсолютно против! Пред нашият квартал уж, че са много бедни някакъв Сириец купи всичките парцели/апартаменти/къщи/места и където и да погледнеш само негови магазини навсякъде. Ние значи (има изключения) трябва да ги храним и наливаме със пари като този пред нас ли? НЕ.

5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

ЗА

Не стигайте до крайности.

Какво като са Араби, мисюлмани те не са ли хора.

Нямат ли право на по нормален живот, или гледаме пак късогледо, и гледаме да не си развалим рахатлъка/ това май е на мисюлмански/ хей съвземете се, не сме в 18В.

Та какво стана с глобализацията на планетата, и обединяване на целия сват, и това хора дето ми казват че треа говорим ипишем само на ИНГИЛИЗКИ.

Трябва да се затегне контрола и проверките на лицата влизащи като бежанци в БГ защото много скрити терористи ще влязат или ще се опитат да влязат през нас и в Европа и в САЩ, а мисля че и ние вече се опарихме от глобалния тероризам.

Просто по строг контрол и проверки на хората които влизат в БГ и по щателни проверки на Гр. полиция.

Не съм против наистина си нямате на идея какво е да си имигрант в чужда държава, и какво е да видиш на прибоя да плуват тела на удавили се хора за това че искат по добър живот, за себеси и семействата си.

Ако сте чули такова нещо се случи и преди няколко дни в Италия, а докато бях в Еспана на ден се вадиха х 50 тела на удавници.

Какво значение има какъв си, цвят на кожата вероизповедание , та в карайна сметка всички сме ХОМОСАПИЕНС, разумни мислещи същества не забравяйте това.

Аз съм за нека да дойдат, нека намерят по добър живот за себеси и за семействата си.

Проблема е там, че комфликта в Сирия не е от вчера, и нито това нито предишното правителство не се замисли, че ще има вълна на емигранти, и да натиснат Евросъюза да дават пари за това, да се подобрят и направят нови места за бежанците.

Ние кога ли сме имали политици и нормални правителства след Александър Стамболийски, имахме един нормален премиер и ние си го убихме.

това е друга тема.

За това пак ви казвам аз съм ЗА.

5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Проблемът не е с бежанците, проблемът е безконтролното влизане на всякаква гмеж през границата и неумението на държавта да се справи със ситуацията - къде от лиспа на опит, къде от липса на кадри. Отделно лоша шега играе сервилността към ЕУ и НАТО партньорите, липсата на кураж от страна на всяко едно правителстов през последните 20 години да води една трайна външна политика в интерес на държавата. Някой спомена по-нагоре Гърция. Гърция, независимо коя партия е на власт, следват винаги еднаква външна политика през последните 50 години, в някои отношения дори 100. България - всяко ново правителство има своя нова концепция по въпроса,

Има измежду бежанците, хора, които са образовани, интлигентни и рационално мислещи. България може да извлече от тах полза. И тук съм на мнение, че такива хора, са добре дошли. Но има и такива, които са екстремни в мирогледът си и не подлежат на никаква форма на адаптация. За тях Корана е най-вишият закон , а не Конституцията на България. Проблемът с тези няма да е сега, а след 20-30 години. Така че мислете в перспектива. С тая пълзяша ислямизация и с темповете, с които се множат такива индивиди, след 20 години, съотношението м-у християни и мисюлмани на Балканите може да е нарушено трайно.И тогава ще има истински проблеми.

На границта трябва да се задава въпросът " Кое е по-важно в България: Конституцията или Корана?"

Ако е отговор "Б" - обратно на самолета и на бойните полета в Сирия. Ако е правилният отговор: Хората да се пръскат из цяла България, между българи, да не ги слагат заедно, да образуват гета. Едно семейство на 100 българи и до няколко години или ще се асимилират и адаптират или сами ще се идат. Няма нужда даже и да ги наблюдава някой, те хората около тях ще изпълняват тази функция.

И недейте да проектирате собствените си емигрантски изживявания, с тези на сирииците, - тук става въпрос за хора, които изхождат от презумпцията, че те са "правоверни" и рационална мисъл, екзесистенциални въпроси от рода "Има ли Бог?" "Вярно ли е това на което ме учи Корана?" за тях не съществуват. Апостазията в исляма се наказва със смърт.

Един българин може да се адаптира бързо във всяка една западна държава, докато един мисюлманин поколения наред си остава същият.

5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Управляващите са напълно на ясно ,че това е утайката на Сирия,кюрдите и циганите на арабския свят!Башар Асад си чисти държавата както някои други като него,през втората световна война!!Гърците си затвориха границата нали,а ние ще чакаме европомощи предназначени за тях които някои от нашите олигарси ще си присвои с голям АПЕТИТ !!!!

5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Бай Танасе ми аз нал точно туй казах.

контрол и то много серйозен.

И да изтъквам ги защото точно в такива лагери има специалисти, които наблюдават и виждат кой от какво и за къде е т ръгнал.

Е не като нашите

Но държавата има социална политика и то много серйозна, Червения кръст също е на светлинни години в това отношение, да не говорим че Църквата/католическата/е на равна нога с тезе две инситуции,

Но хората имат много серьозен дългогодишен опит с емигрантсвото и вълните от целия свят, че ние не стъпваме никъде по показатели, ама нсистина никъде.

Има учители, училища, даже унивеерситети които се занимават с интегрирането на емигранти, и асоциирането им в световното общество, още там в лагерите разбират, кой ще става и кой некойто не става го екстрадират. Е има и скрити такива но в повечето случеи ги махат.

Дака те и така взимат и пак не ни дават поне да помогнем на хората, а аз си работя за децата колкото мога, а ако не си разбрал още тия които не ни дават ги храним 25г и те ще продалжът да не ни дават и ще крадат и от парите на емигрантите сега, но е много трудно да погледнеш през очите на емигрант защото ако не се бил такъв няма как да знаеш какво е сам в чужда държава.

Единственото лошото е че няма опит специалести и така като гледам доброволците се броят на пръсти.

Колкото до ислямизацията на Балканите тя не е спирала няма и да спре, почнала е от Осман паша а кога ще свърши никой не знае, ами какво ще кажете за Китайското нашествие, или те пък са Будисти а пак ще треа си сменяме религията, на интетлигентните емигранти им е ясно че треа се съобразяват с обществото и държавата, на други които са по не образовани даже и неуки трябва да се учат, а това трябва време.

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Бежанците пристигащи в България са хора като нас, но с напълнени гащи....

Тоалетна хартия имам, и хляб и сол, и макар да не са освободители, ще им дам...

Но от къде да зная, дали не са Талибански говеда под прикритие, и утре да ми взривят кочината с овце....

И македонци и сърби идваха на времето в България приехме ги сега е ред на Сириците

дано само да не измудрят, че България е била част от великата сирийска империя на времето

и да предявят и те права към нашата страна, за някакъв нарушен патент. :fuck:

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз съм ПРОТИВ!

Поради точно една проста причина. Нашите управници не могат да намерят пари за българите, а за сирийците намират! Българите, трябва да разберат най-накрая, че в нашата държава България, българите са на 1-во място и след нас, са всички останали!

vektor7502,

Владимир Путин е абсолютно прав и в България, трябва да бъде точно така.

7

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Първо България е твърде малка и второ твърде много хора искат да и видят сметката. Всичко това е политика на американските копелдаци които искат ефтин петрол.Също както стана със Ирак а кой управляваше Америка по онова време (Семейство Буш - една петролна фамилия разполагаща със милиарди долари).

Колкото до това дали съм против ДА! против тук и без това си имаме доста проблеми че да приемаме и чуждата измет. Не ги знам кви са що са ама да вървят другаде по някаква телевизия казаха, че държавата отпускала по 20 - 25 лева дневно на сириец за храна. А ми къде останаха нашите пенсионери бе педали скапани (предвид управлявящите) нашите майки и бащи баби и дядовци които преживяват със по 3 - 4 лева на ден и живеят във крайна мизерия а ?????

Я напишете във тубата обезглавяване на арабски (преведете си го със гугъл преводача) и само гледайте какво ще излезе. Това също е политика на американците за сплашване не само на хората в Сирия ами на хората от цивилизованите държави за да могат след това да се оправдаят със нещо. Ето затова не премахват подобен род клипове от сайта. Е тва е такива хора се приемат във България и утре като стане нещо подобно и тук тия мазници които управляват първи ще си вдигнат страхливите задници и ще избягат от България така е било и така ще бъде докато ни управляват такива уроди.

Завчера по радиото слушам Соломон Паси Който се изказа, че България трябвало да праща покани на сирийските граждани да дойдат тук а не да идват като бежанци ????

Ами като толкова ги обича да върви във Сирия що се натиска тук а

Спирам до тук щото усещам, че започвам да прегрявам.

ПП.

Много ми е болно но ако ме пита някой какво бих посъветвал децата си Щях да им кажа колкото си може по-скоро да напуснат тая скапана държава и да забравят, че някога е съществувала страна със такова име.

http://www.vbox7.com/play:d88a42a628

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Може да влизат Сирийци но трябва да има газови камери на границата и да минават през тях и на територията на БЪЛГАРИЯ да бъдат във форма на сапун веро и прах за пране

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

ЗА

Не стигайте до крайности.

Какво като са Араби, мисюлмани те не са ли хора.

Нямат ли право на по нормален живот, или гледаме пак късогледо, и гледаме да не си развалим рахатлъка/ това май е на мисюлмански/ хей съвземете се, не сме в 18В.

Та какво стана с глобализацията на планетата, и обединяване на целия сват, и това хора дето ми казват че треа говорим ипишем само на ИНГИЛИЗКИ.

Трябва да се затегне контрола и проверките на лицата влизащи като бежанци в БГ защото много скрити терористи ще влязат или ще се опитат да влязат през нас и в Европа и в САЩ, а мисля че и ние вече се опарихме от глобалния тероризам.

Просто по строг контрол и проверки на хората които влизат в БГ и по щателни проверки на Гр. полиция.

Не съм против наистина си нямате на идея какво е да си имигрант в чужда държава, и какво е да видиш на прибоя да плуват тела на удавили се хора за това че искат по добър живот, за себеси и семействата си.

Ако сте чули такова нещо се случи и преди няколко дни в Италия, а докато бях в Еспана на ден се вадиха х 50 тела на удавници.

Какво значение има какъв си, цвят на кожата вероизповедание , та в карайна сметка всички сме ХОМОСАПИЕНС, разумни мислещи същества не забравяйте това.

Аз съм за нека да дойдат, нека намерят по добър живот за себеси и за семействата си.

Проблема е там, че комфликта в Сирия не е от вчера, и нито това нито предишното правителство не се замисли, че ще има вълна на емигранти, и да натиснат Евросъюза да дават пари за това, да се подобрят и направят нови места за бежанците.

Ние кога ли сме имали политици и нормални правителства след Александър Стамболийски, имахме един нормален премиер и ние си го убихме.

това е друга тема.

За това пак ви казвам аз съм ЗА.

Нека не се връщаме назад през столетията.Нека не си припомняме вековете на робство.Било то византийско,било то турско.Българина е много чувствителен относно въпросите,свързани с мюсюлмански и изобщо с Близкия Изток като регион,култура и религия.

Или е човешко в зората на 21-ви век да продължават да омърсяват кръвта ни?Да присъстват в ежедневието ни,в бита ни,да се сродяват с нас...

Смятам се за българин и съм много чувствителен по тези въпроси...

ПС:Ник,по повод тази дискусия правя странна аналогия между това,кои държави са просперирали като икономическа сила и какъв тип е гражданството им...

Япония - сигурно над 99,9% са чисти японци.

Скандинавски страни - минимален процент граждани от други раси и религии.

Германия,Великобритания(тука вече има и афро-американци,минимален процент,но ги има),Китай(абстрахираме се от комунистическия режим)...

ето нещо,което мене лично ме тревожи:

Ето на български: Линк

Това е много плашещо!

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Твърдо съм за приемането на сирийски бежанци.

Добри домакини сме в нашето село- ще ги нагостим, напоим, ще се посмеем с тях...;

а като се оправят размириците в тяхната родина, ще им ходя на гости.

В толкова страни са ме посрещали с отворени обятия, че няма да изгоня никой чужденец,

особено когато е в нужда.

Те са само за малко, но ако им хареса в България,

ще им продам 100-200 декара

да изкарам пък я малко печалба от тях, па ще си ходим на гости и ще си бъркаме по дупките заедно...

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Tihichko, абсолютно и точно моята теза, благодаря ти!

Знаех си, че няма смисъл да пиша в тази тема, защото хората, облъчени от медии и живеещи в някакъв идеализиран свят са много повече от други, които се опитват да мислят самостоятелно... Напълно съм наясно и причините за това, така че никой не обвинявам...

Добре е българина най-накрая да разбере, че е брутално използван и зомбиран, независимо коя политическа партия е в момента на власт. За съжаление, това не се получава за момента. Виждам потресаваща липса дори за опит да се разсъждава адекватно! Хората се държат като абсолютни овце, че вече и по-зле. Има огромна информация в интернет какво се случва - и с бежанците, и с европейския съюз и убийствените злоупотреби с цели държави там, и за разпродаването на нашата държава - всеки ден и за жълти стотинки... Но пък нали е по-лесно да цъкнеш цифровизирания си приемник и да видиш новините на BTV или Nova - там е истината, ама как....

Колко от вас направиха запитване до парламента или омбуцмана на България защо за тези бежанци е нужно 1200 лева за тяхното оцеляване, а на българина минималната заплаата и пенсия, жизненият минимум е в пъти по- нисък от 1200лв? Уж няма пари за да се увиличат пенсиите, майченствата а изведнъж се намериха? Това покозва и доказва, само едно,че всичко е планирано предварително.

Да поясня за хората в будна кома, че парите ги НЯМА! Стопляте ли - няма ги. Някой ги е гушнал по пътя. Айде сега вижте какво има в хладилника и съберете дрехи от гардероба и бегом към центровете за помощи за бежанци!

5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Off Topic
Мисля ,че трябва да направим и един сблъсък " За или против европейски съюз "или " Национализацията на държавата ",понеже на мен ми е ясно ,че сме му изпуснали края и всеки от всякъде ни *** ,обаче и ми е интересно някой определени хорица за какво ще се хванат за да защитят аргументите си .
1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз имам много стари дрехи, няколко овце, крава и шопари- то тва си е цяла зестра!

И да имам някаква полза от това дарение, за бежанците, ще взема да се сродя с тях.

Така малко да направя бизнес с тях- малко добичета, за да си станем рода... :ah:

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

@

Tihichko

Ми чукайте жените си правете деца, за да не ви претопят, точно това са правели предците ни, не за да им помагат в работата ами за да не се изгуби корена.

Колко от вас има повечее от 2 деца, малко сме и се броим на пръсти.Тава е столетия подред.

Не ми обяснявай на мен аз много преди теб съм разбрал всичко в тази държава как седят нещата, и точно за това ще се махна, обяснявай на пубертетите дето сега ги учат на история, те толкова и я учат, мо же и на дърти години но ще се махна.

И не САЩ са виновни за ислямизацията на Европа а самите Европейци, същото се отнася и за Балканите и бЪЛГАРИЯ.

Всичко опира до това кояяяяя религия е по силна и ще издържи на времето, при полужение че 1В на балканите е нямало такава,говоря за сегаш но време.

Колко от вас ходят на църква, редовно всяка неделя, да запалят свещт, и да изслушат литургите, същевременно да водят и челядта си за да се създаде и предаде християнското, у поколениета, надали има някой, освен ко не му се е случило нещо.

Не за Вликден, или Възкресение.

Май само плямпате и си чешите езиците.

А казах Ислямизацията е почнала много от отдавна и няма да спре.

Убу ги беше почнал бай Тодор, ма не му стигна времето, треаха му още 2-3г., а сега всички се вайкате и се надприказвате, че ссме малцинство в собствената си държава.

КЪДЕ БЯХТЕ 25Г. И НЕ ВИДЯХТЕ ЧЕ ВИ ПРЕТОПЯВАТ И КАКВО НАПРАВИХТЕ.

Тия които са родиха тогава сега ви управляват, пишат учебниците с които учите вие и на някой децата, какво направихте за да не се променя историата и фактите.

Чешите си ерзиците.

@

Tihichko

Не ме учи как да живея, учи децата си, пуберите тук но не и мен.

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

nikcool,

Боже! Вие сте неспасяем. Нямате ни най-малка представа за светът, щом пишите подобни глупости. Нямате представа кой дърпа конците на Съветските Еврейски Щати които са ви познати като САЩ. Безмислено е да споря с индивид като вас. Защото, когато съм се борил и съм плащал със свободата си, такива като вас са били един еротичен поглед в ергенските мечти на баща си.Иначе щяхте да ЗНАЕТЕ, че тези не ни управляват от 25 години. Факт. Сигурен съм,че не сте прочели една достойна книга в жалкия си слугинажки живот. Няма как, когато си нямате представа от къде идва злото да се борите срещу него. За такива като вас злото остава скрито, невидимо, срещу кого ще се борите след като не го виждате? Щом до сега не сте осъзнали това и пишите подобни глупости за 25 г и това,че САЩ не са виновни, това показва и доказва,че ще си останите за винаги във вертикална кома. Защото, този който владее миналото, той владее настоящето и по всичко личи,че ще владее бъдещето. Но как бихте разбрали подобни думи,след като сте във вертикална кома и говорите глупост,след глупост. Историята няма да я научите по училищата, ще трябва да си размърдате сетивата с които Бог вие дарил.Не желая ни най-малко да ви уча. Опазил ме Бог от подобни хора които са отвикнали да ползват главитаеси си, за нещо повече от носене на шапка......

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Нещата избиват на личностна основа и трябва да кажа, че някой си проси наказание! Ако обичате спазвайте добрия тон, а ако не можете...знаете!

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Off Topic
Странно е да си свидетел на двойка интелигентни хора, които са се озовали в някакво житейски притиворечие и не си служат с аргументи и факти подкрепящи тезите им, а принизяват спорът в махленска препирня, премесена с лични нападки и скрите обиди,
Сократ е казъл, че само в спорът се ражда истината. В този ред на мисли, е по-добре да се аргументирате, да превеждате примери и факти подкрепящи мнението ви, иначе принизявате себе си до гротескни форми на позьорство и перчене от рода на.......... " А ти знаеш ли, аз кой съм?.
3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.