Web Design and Development


42 мнения в тази тема

Отговорено

Някой може ли да ми предложи нещо като добавка за галерия на сайт? Готова за сваляне, само да добавя снимките и кода.

Виждал съм такива с jQuery, JavaScript и други, но не откривам такива които да са с код за вграждане, всичките са за WordPress.

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Заповядай. Само трябва да се заменят снимките. А пък ако си разбираш може и доста модификации да направиш.

Ep8FMF3.jpg

3DWallGallery.rar

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Имам въпрос, който може би е много малоумен - но истинина е че си нямам ни най-малка представа, затова и питам и се надявам някой да може да удари едно рамо.

Вече цяла година правим един сайт. Дизайнът и кода вече са готови и трябва да почнат тестове. А то не е някой прост сайт с няколко файла, а сложен с вътрешни акаунти, системи и прочее. Когато всичко е качено на сървъра си работи. Аз съм свалил целият сайт офлайн за да редактрам и тествам локално, но за съжаление не мога да го подкарам коректно. Външната част която е достъпна публично работи, но не мога да ползвам частта, където се изисква акунт и също така не мога да се регистрирам - показва просто празна страница. Създал съм локален сървър на моето ПС с XAMMP. Някой има ли идея защо така се получава, че местата където се изисква парола са достъпни от нормалният сървър, а от локалният - не?

https://i.imgur.com/vBsGlh2.jpg

ПП - аз просто свалих всички файлове от FTP-то и ги стартирах локално чрез XAMMP - това ли е коректният начин, или именно там ми е грешката?

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Използването на акаунти означава ползване на база данни, която трябва да е конфигурирана правилно и на виртуалния сървър. Може от там да е проблема.

Аз лично препоръчвам тази виртуална машина за локални сайтове, идва си перфектно конфигурирана и работи безупречно: http://vertrigo.sourceforge.net/?lang=bg

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Използването на акаунти означава ползване на база данни, която трябва да е конфигурирана правилно и на виртуалния сървър. Може от там да е проблема.

Аз лично препоръчвам тази виртуална машина за локални сайтове, идва си перфектно конфигурирана и работи безупречно: http://vertrigo.sour...ge.net/?lang=bg

Горе написаното от предишния потребител не е важно,да не кажа безмислено добре си плзваш ксампа.Работата би трябвало да е от конфиг файла за БД на самия сайт добави твоите данни за локания хост.Смисъл отваряш файла който е за връзката с базата данни и търсиш следното:


mysqli_connect('hostname','bduser','bdpass',);

или

mysql_db_connect($dbname,$serverconnect);

от там на там вече трябва да работи всичко.Ако имаш нужда от помощ с кода на сайта пиши ми на лс

Редактирано от pacul88
2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Горе написаното от предишния потребител не е важно,да не кажа безмислено добре си плзваш ксампа.Работата би трябвало да е от конфиг файла за БД на самия сайт добави твоите данни за локания хост.Смисъл отваряш файла който е за връзката с базата данни и търсиш следното:


mysqli_connect('hostname','bduser','bdpass',);

или

mysql_db_connect($dbname,$serverconnect);

от там на там вече трябва да работи всичко.Ако имаш нужда от помощ с кода на сайта пиши ми на лс
Да добавя от 2рия пример за връзка с БД променливите трябва да са дефинирани предварително,но този начин е вече оминал в РНР 5,5+ вече се плзва първия пример

$dbconn=mysqli_connect('hostname','bduser','bdpass'); //Връзка към БД

if(!$dbconn) //Проверява ако няма връзка към БД

{

echo mysqli_error(); //Изкарва грешката с връзката към БД

}

//Ако няма грешка кода продължава няма смисъл да добавяш ELSE за да кажеш да продължи ако няма грешки 

[/code]

Редактирано от pacul88
2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Благодаря на всички за помощта и отговорите. Получи се най-накрая. , пробвах и с твоята програма, но тя ми беше още по-тъмна Индия и от XAMPP и не можахме да се разберем.

Тъй като се оказа че в самият метод, който прилагам няма грешка, то се оказа че трябва да се ъпдейтне версията на phpMyAdmin и да се избере папката на XAMPP да не е в С-то, зарада админ правата в Win8.

Иначе също се оказа че самата база данни се намира на друго място в сървара и трябва да се свали отделно.

Успяхме да настроим Brackets да осъществи и жива връзка с целият локален сайт и вече промените стават моментално. Определено е ново за мен цялото това нещо, защото се занимавам с дизайн, html и css - и ми е все още мъчно. Примерно все още не проумявам защо повечето файлове са php вместо html.

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Като стана въпрос за php това е много удобен редактор http://www.jetbrains.com/phpstorm/index.html

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Благодаря на всички за помощта и отговорите. Получи се най-накрая. , пробвах и с твоята програма, но тя ми беше още по-тъмна Индия и от XAMPP и не можахме да се разберем.

Тъй като се оказа че в самият метод, който прилагам няма грешка, то се оказа че трябва да се ъпдейтне версията на phpMyAdmin и да се избере папката на XAMPP да не е в С-то, зарада админ правата в Win8.

Иначе също се оказа че самата база данни се намира на друго място в сървара и трябва да се свали отделно.

Успяхме да настроим Brackets да осъществи и жива връзка с целият локален сайт и вече промените стават моментално. Определено е ново за мен цялото това нещо, защото се занимавам с дизайн, html и css - и ми е все още мъчно. Примерно все още не проумявам защо повечето файлове са php вместо html.

techpost, в повечето от файловете се използва и PHP, затова са с разширение php. Във файл с разширение html, PHP не може да се използва, а във файл с разширение php, може да се използват и PHP, и HTML. Така че е по-удобно, и аз дори винаги използвам разширение php, дори и да не използвам PHP код вътре.

Като стана въпрос за php това е много удобен редактор http://www.jetbrains...torm/index.html

Насско, благодаря, ще пробвам, но като стана въпрос за редактори препоръчвам:

Notepad++

Натисни тук

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Като стана въпрос за php това е много удобен редактор http://www.jetbrains...torm/index.html

:ag: :ag: :ag: :ag:

Това неструва най-добрия за момента и най ползван от повечето прграмисти и софтуерни компании е https://netbeans.org

Това IDE е създадено на езика джава и за него е бил предназначен предимно сега е развит за всички използвани езици от програмистите :) . По добър няма да намерите :):cheers:

И да добавя за тази JAVA галерия в NetBeans има доста готови работи който помагат да не се пише всичко като хамалин поглени помощните файлове и клавишните комбинации :) доста работи има

Редактирано от pacul88
1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Във файл с разширение html, PHP не може да се използва

Може, при мен винаги е ставало с този код :)


<?php

	 //php код

?>

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Може, при мен винаги е ставало с този код :)


<?php

	 //php код

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<title>Начало</title>

</head>

<body>

Е те тука нема как да вкараш PHP код като файла е HTML неговори глупости ще ти се смеят

</body>

</html>

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Възможно е да се направи да работи и при html, но в повечето случаи се налага промяна на htacess файл.


AddType application/x-httpd-php .html

AddType application/x-httpd-php .htm

На някои сървъри това е предварително конфигурирано, затова не се налага промяна.

Въпреки това, аз не виждам смисъл от такова променяне, понеже винаги може да се създаде страница с php разширение.

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Да, точно това направих ама някой като си науми нещо и да - той е правия, давай да се смеем на другите (Кiril, не визирам теб).

И за да не става оффтопик, за php5 - AddType application/x-httpd-php5 .html .htm

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Тук сме да се учим, кой каквото не разбира. Както се казва - не е срамно да не знаеш, срамно е да не питаш. Така че който знае повече, нека не се присмива на тези с по-малко знания и опит. И не спорете за глупости, за да няма офтопик.

Относно програмите, които ползвате също не виждам поводи да спорите - всеки ползва, това което му върши работа. Аз като дизайнер и начинаещ front-end developer ползвам Brackets - Семпла, но мощна програма с множество плъгини. За бързи редакции и преглед използвам Code Writer.

4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

да ви попитам знаете ли как да вградя в собствен сайт word i pdf reader ? и ако имате някакъв готов код .

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

да ви попитам знаете ли как да вградя в собствен сайт word i pdf reader ? и ако имате някакъв готов код .

Заповядай аз ползвам този :)http://flexpaper.devaldi.com

Ето и други : PDF codehttp://heartofthefyr...class.php[/urls[/url'>]

' target='_blank' class="bbc_url">Малко инфо

PDF Apachehttp://pdfbox.apache.org[/urls[/url'>]

Тук сме да се учим, кой каквото не разбира. Както се казва - не е срамно да не знаеш, срамно е да не питаш. Така че който знае повече, нека не се присмива на тези с по-малко знания и опит. И не спорете за глупости, за да няма офтопик.

Относно програмите, които ползвате също не виждам поводи да спорите - всеки ползва, това което му върши работа. Аз като дизайнер и начинаещ front-end developer ползвам [url=http://brackets.io/]Brackets - Семпла, но мощна програма с множество плъгини. За бързи редакции и преглед използвам Code Writer.

Евала за приказките :cheers:

Моля за малко помощ немога да си намеря подходящ HTML/CSS template за сайт на тема Изработка на уеб сайт.Ако някои него мурзи нека сподели няколко :)

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Момчета .Търсих доста но не намерих точно каквото ми трябва .задачата е следната .След като влезеш във уеб сайтът излиза прозорец нали до тук добре .Намерил съм кодът във един сайт но зарежда всякакви а аз иска да ми зарежда каквото аз поискам .Ще приложа файлът и ако може и кажете как да го направя да зарежда HTML code .

File

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Wanew, заповядай

wanew.zip

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

,

Може ли тоя прозорец да се направи да се показва през определено време примерно 24 часа.

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

В момента се показва на при всяко влизане. Вече през определено време ... там не мога да ти помогна :D Някой по-навътре с javascript може да ти помогне или пък можеш да видиш тук.

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте,

реших да задам първия си въпрос дано да не е спам ако е извинявам се.

Имам проблем с charm bar в invision power board форум проблема е че не мога да си направя хубави снимки може ли някой да ми даде каквито и да са просто да стават

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Iconspediae сайт, където може да намериш доста безплатни (или под друг лиценз) икони, които може да използваш в твои проекти. Препоръчвам ти моя пакет икони, който през последните няколко години не слезе от първото място.
1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване