Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

сблъсък Еколозите и влиянието им върху екологията


41 мнения в тази тема

Публикувано

3ZCihHH.png

За всички е ясно, че природата на планетата ни се разрушава безогледно, в интерес на корпорации и дори цели държави.

Тъпото е, че става въпрос за икономически и политически интереси, характерни за човешкото общество.

С две думи, човекът разрушава собствения си дом с особена жестокост и то в името на невероятна простотия.

Както всичко на този свят и природата си има защитници.

Много е хубаво да знаеш, че някой все пак се грижи за опазването на околната среда и бъдещето на цялата планета.

Но дали наистина е така или просто мотивите на еколозите не се различават с нищо от мотивацията на рушителите?

Нека да разберем!

Моето мнение е, че "еколозите" са разделени на няколко вида:

1. Идиоти - този вид хранят помиярите пред блока, отказвайки да допуснат, че по този начин създават опасност не само за хората (които "идиотите" презират), но и за домашните животни, та дори и за самите помияри.

Този род "природозащитници" биха нахранили първия срещнат помияр със собственото си дете. За тях хората са низши създания, които трябва да бъдат поставени в услуга на уличните кучета.

Новината за ухапано дете от такова куче, те посрещат с: "Ами живинка е, какво да го правим, пък и ония да си пазят децата... Дали се грижат за природата или просто робуват на нестабиланата си психика?

2. Кучкари - Хората, които отглеждат в апартамента си куче. Тази категория, в някои отношения се приближава до първата, но ненавижда помиярите, защото притесняват любимеца. Тези хора в много случаи смятат, че домашното им куче има права на човек, че дори и повече. 99,99% от тях пускат любимците си да се разхождат свободно, въпреки множеството разпоредби на общината и така нататък.

Кучкарите се стремят да набиват в очите на околните любовта си към домашното си животно. Способни са на люти скандали само при споменаването на неправомерно поведение от страна на кучето им.

Умират да разхождат "любимците си" по детски площадки и дворовете на училища, с презумпцията, че кученцата са им дечица и имат право да се насладят на детските съоръжения.

3. Екотерористи - този вид са екзалтирани олигофрени, завладени от религиозен фанатизъм. Тяхната религия е екологията. Те взривяват, рушат, понякога убиват (хора и животни). Реално, с действията си те нансят повече вреди на екологията, отколкото обектите на тяхната омраза, но предвид факта, че здравият разум и фанатизмът не вървят ръка за ръка, те просто не го осъзнават.

4. Комерсиални еколози - този вид е най-опасният в глобален мащаб. Можете да видите тези еколози, на които не им дреме за екологията, в сържавни и частни екозащитни организации (Екоравновесие пр.), като участници в протести и т.н.

Този тип, използва екологията, като мотив за предприемане на действия срещу държавни управления и корпорации, в интерес на политически субекти и други корпорации. Изгодата от това е чисто материална.

5. Безнадеждните еколози - това сме всички ние, които искаме природата да бъде съхранена, най-малкото за да се осигури спокойно съществуване на всички живи организми на планетата, в т.ч и хората. Този вид мечтае за чиста природа, в която съжителстват постиженията на цивилизацията с природните дадености, без едното да пречи на другото. Тези хора искат просто чист въздух, равновесие, по-малко катаклизми. Спокоен живот. Те не предприемат нищо, защото съзнават, че е безнадеждно и планетата е обречена на унищожение, в името на политическа и икономическа изгода. От тези хора съм и аз.

А вие от кои сте?

9

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Първите два въобще не мога да определя като еколози ,поради факта ,че те си гледат само факта около даден вид животно. Третия тип е всички видове екологични организации независимо с какво се сблъскват.Те сами по себе си са само поредната дупка за запълване.Хайде да видим какво се случва след една екологична катастрофа... Дадената еко организация започва да реве за природата , за биологичните видове и др. ,но в същото време ако ги погледнем ако си напълнят добре джобовете си затварят плювалниците и всичко е решено.

Последния тип също не е за пропускане,да упоменем ,че 99,9 от хората на планетата по един или друг начин сами замърсяваме природата.Колкото и да ни се иска ние сме едно общество на консуматори и като такива ,след всяко изконсумирано нещо създаваме само и единствено боклук.

Измисляме все по нови и нови норми за хигиенно санитарно опазване на продуктите с опаковки и прочее който след консумация някой от тях даже нямат 100% възвращаемост.

И тъй желая да кажа ,че ние сме едно общество с обречено бъдеще,всички сме гледали ЛОЛИ е според мен това е което ни чака.

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Парадоксална е идеята на безнадежните еколози - искат да има спокоен живот, клонящт към природо-съобразен такъв, но никой от тях обаче няма желанието да ходи пеш.

Според мен идеята им е просто загубена кауза, поради фактът, че всички горе-упоменати подвидове, независимо от социалнатa си нагласа, имат желанието да консумират повече и повече. Върхът на предствата им за хедонизъм и спокоен живот е безграничната и тотална консумация. Ще рече нов и мощен автомобил, на всеки три години, голямо, климатизирано жилище с нови мебели на всеки 5 години. Нов комп през 2 години, нов телефон всяка година, гардероб с дрехи, които да не се обличат повече от 3-4 пъти, месо по 3 пъти на ден, къпане два пъти дневно и тн.

Аз съм песимист относно екологията - не задруго, а поради фактът, че за да живеем "Еко" и да постигнем "спокоен и природо-съобразен живот" с перспектива и за следващото поколение, се изисква много повече от това, да си разделяме отпадъците. Според мен трябва да създаваме по-малко "боклук" изначално и да се замислим, че всеки билогичен вид има правото на съществуване и не на последно място, че човекът не е върхът на еволюцията, а е само част от нея.

5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Човекът е най - развитото същество на планетата. Кой друг успява да нанесе толкова поражения?

Проблемът не е в консумирането и създаването на боклук. Проблемът е в това, че нищо не се прави за това, този боклук да не вреди.

Не някакви галфони да втещят, че найлоновите пликчета замърсяват, а държавата да вземе мерки да ги събира и преработва.

Не да ходим пеш, а просто превозните средства да не замърсяват. Това е екология, а не животът в пещери

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

По-точно не бих могъл да го кажа! Има някои неща, които не могат да се променят (все още), но за разлика от други страни ние не искаме да се развиваме, не искаме да измисляме нови, по-изгодни и разбира се по-малко инвазивни методи. Да! Колите могат не само да замърсяват по-малко, а може и изобщо да не замърсяват, могат и предприятията да не замърсяват толкова, могат да се търсят и решения, които са екологични и т.н.В Абсурдистан за съжаление не се прави това и няма и да се прави. Всеки си гледа кефа и не му пука.

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Влезе ли човек в градския транспорт веднага разбира, кои са еколози и милеят за озоновата дупка, като пестят топлата вода. Еколози от "Зелени сдружения" са взели 25 милиона лева, за да броят и заснемат птички и тревички. Огромната сума е усвоена по европроект "Картиране и определяне на природозащитното състояние на природни местообитания и видове - фаза I". Изпълнението е започнало през април 2011 година и е финализирано тази година. Преди броени дни еколозите, спечелили поръчката, са направили отчет каква работа са свършили и как са изразходили милионите. От представените данни обаче станало ясно, че някъде се губят 5,4 милиона лева

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не някакви галфони да втещят, че найлоновите пликчета замърсяват, а държавата да вземе мерки да ги събира и преработва. Не да ходим пеш, а просто превозните средства да не замърсяват. Това е екология, а не животът в пещери

Ама ти ще чакаш някой друг да реши генерално проблема ли ? Има да чакаш... Прости решения аз и ти да направим нещо- колкото щеш... Въпросът е искаме ли, а не дали можем.

ПС: Брои ли се за "екология" това да си хвърляш боклука където му е мястото ?

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ако не аз и ти, може да го направи някоя от организациите, които усвояват милиарди за борба за опазване на околната среда.

Аз си хвърлям боклука, където трябва. Винаги. Въпреки трудностите, които срещам и липсата на достатъчно места за това. И като го хвърля в кофата, какво става? Ами карат го на сметището и просто го изсипват там. Нищо не правят след това. Или аз и ти да обикаляме сметищата и да предъвкваме боклука ли?

И колко найлонови пликчета могат да се сравнят със замърсяването на завод от типа на кремиковци или пернишките тецове?

За да е честа природата, корпорациите и държавите трябва да правят нещо, а не ние. Ние сме прашинки, а големите прахосмукачки, смучат пари, без грижа за прашинките. Това е проблемът.

А проблемът в този сблъсък е, че естествените регулатори на тези "прахосмукачки", демек екозащитните организации си прибират парите и си траят. Правят някакви показни акции, които са върха на простотията и си кютат. Е, ако тези пари се дадат за екология, а не за купуване на екоорганизации, мисля, че ще е по-добре.

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Това започва от нас - вярно е, но нашия дял е много малък. От нас се иска да си хвърляме боклука където му е мястото да речем, ама нещата не опират само до там.

Колите, заводите, строителството, енергетиката.... това са все неща, които ние не можем да променим. Държавата е тази, която трябва да търси и развива нови идеи и технологии - ние сме никой. Дори и да висим по протести, да ревем по медии.... Всичко зависи от това някой ще чуе, ли и като чуе какво ще направи.

Съжалявам, но не съм аз този, който ще търси нови начини за производство на енергия, нови методи и материали за строителство, промени в правораздавателната система и т.н.

Това е екология! Всичко останало е един глупав цирк!

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Проблемът не е в консумирането и създаването на боклук.

Ма точно там е проблемът: При отиващо към 7 милиарда население и неограничено потребление, познай за колко ще я опоскаме планетата?

А еко- вълната, която е яхната в момента от индустрията е за индулгенция на потребителите.

Ако си купя, енерго-спестяваща лампа, автомобил с Евро 6 или електро-мобил или хибрид, видиш ли правя нещо за природата. Това, че старата таратайка се препродава по-нататък и продължава да замърсява, но да речем в Африка е без особено значение - нали не я виждаш и някой друг и диша изгорелите газове. Това обаче, че въздухът не познава граници, не ни минава през главата.

Изчисли ти на ден или семейството ти, колко боклук произвеждате? И се замисли, че като го изхвърлиш, дори и на "мястото му" този боклук, ти се отърваш на практика от някакъв проблем. Но този проблем не изчезва за света, той просто става проблем на някой друг. А съм сигурен, че ти искаш да консумираш повече и смяташ че боклука или изчерпването на ресурсите не е твой проблем, а на корпорацийте или правителствата - но те пък живеят на принципа за максимизиране на печалбата - и познай коя кауза е по-важна???

За едно обаче ти давам право, че светът е просто грешно устроен и втълпява,че трябва да търчим след вещи и неща, които в по-голямата си част са ни излишни или напълно излишен лукс и създаващи ни уж някакво удобство или пестящи ни време. (Телевизори по 80 цола във всяка стая, джакузи, автомобили с по 600 конски сили за през уикенда, прахосмукачка-робот, и още куп други вещи, които в крайна сметка са точно "nice to have").

Проблемът е обаче, че всъщност на нас не ни пука изобщо, докато не ни загори под задника. Това, че има хора, които работят по 13 часа да речем на поточна линия в завод на майнта си в Китай, които си изхвърля отровите в реката до него. Ами да не е до мен, кво ме е**. В същото време обаче купуваш продукцията на този завод и и се кефш, че са и лепнали един стикер, на който има зелено листенце. Спри да им консумираш продукта и с прогресивното намаляване на печалбата, всяка една корпорация, ще се замисли по въпроса зададен и от потребителя.

Ще ти дам един пример: Имам колега, холандец, който не яде риба тон - казава, че много обича, но не яде, защото индустриалният риболов, използвал за улова мрежи, в които се хващали и делфини - и те се давели оплетени в мрежите (млекопитаещи хайвани и дишат с атмосферен кислород). Той агитира всеки, който познава, да спре да яде риба тон, не за да я опази, а за да промени нещо. Той, прави нещо по въпроса - има кауза и се лишава заради нея. Аз също спрях да ям риба-тон и знам поне още двама, които ги убеди също. Ами ако всички спрат да ядът риба тон, поне за два месеца??? Как мислиш, дали пък няма да измислят алтернативни начини за риболов??? Но с идеята, че то видиш ли не е наш проблем, а е на политикта, на корпорацийте, на китайците, на общината, на баба Иванка от долния етаж - и дотам с каквато и да била кауза за един по-добър живот. ;)

5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ами пак до държавата си е. Някои държави работят върху енергия от отпадъци да речем, работят върху стабилизация на термо ядрен синтез, с надежда за по-мощен и екологичен източник на енергия. Тук защо не се прави ? Аз, ли да се бъхтя заради политика, дето го мързи да си мръдне пръста, а ?

Като искат да навлезе даден еко-продукт защо не го пуснат на сносна цена ? Ако една кола (обикновена) струва 20 000, а една на ток примерно 1000 000 как очакваш хората да я купуват ? Друг е въпроса, че този мобил иска ток, който трябва някой да го направи, а не всичките ни централи са ВЕЦ-ове и ВЕИ-та да речем.

Виждаш, ли ? Като мислиш нещо ново, то хем трябва да е ефективно, хем да не е опасно, токсично и т.н.

Изследванията и експериментите искат пари и то много, а нашите гледат само как да си пълнят гушките.

Могат много лесно да накарат предприятията да работят еко - набутай им брутални, драконови санкции и конфискации да видим..... колко ще са желаещите да се правят на тарикати.

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Mike_Toreno,

Баце що мислиш тъй ,помисли ли какво ще стане ако затворят тази фабрика ,завод или каквото е там.Хората който работят къде отиват -"да берат череши ли" .Ами другите който замърсяват какво те ще произвеждат и само в България /да речем/ ще си мислим за екология.

Проблема е ,че трябва да се спре с консуматорския бум.

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Но хората са консуматори по природа. В това е проблема. Съответно всичко се завърта около това как да изкушиш даден човек да си купи и да притежава нещо. Не случайно най-скъпа е телевизионната реклама, където атаката е директна и най-успешна - визия и внимателно избран текст. Отделно работи и чисто човешката завист, че други притежават неща, които ти нямаш! В Китай нещата са изключително брутални. Не знам дали сте попадали на една статия, където се описва как в огромна част от китайските заводи работниците вдишват токсични газове, които са част от производството на черна техника и не изкарват дълго....

Моето мнение по темата...

Това, че аз не си хвърлям боклука през терасата, че бих избрал разделно събиране на боклука и.т.н. не решава проблема в глобален аспект, както писа и бай Танас по-горе. Еко организациите също са се превърнали в мафиотска групировка, не само у нас, а глобално. АКо имаха някаква власт и влияние, нямаше да се разрушават природно защитени терени в България, като дюните и.т.н. Корупцията е в огромни мащаби, и то защото е движена от консуматорскте апетити. Затворен кръг, за съжаление..

4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Bai_tanas-e, ще спасиш 5 делфина, а останалите ще умрат от замърсените води...

За да тръгнат в дадена посока хората, някой трябва да ги поведе. С агитация от уста на уста нищо няма да стане. както казах по-горе, това е повече в сферата на мечтите, отколкото да има реален ефект.

А за битовите отпадъци:

1. Плащам данък смет, от ковето следва, че този на който плащам трябва да се погрижи адекватно за тях. Не го правят. Да спра яденето на децата ли?

2. Над 70% от битовите отпадъци могат да се използват отново, като при преработката на боклук няма замърсяване. На много места не се прави. Какво мога да направя аз? Завод за преработка? И кой ще ме остави аз да го направя?

За всеки автомобил се плща екотакса, т.е. такса, която трябва да отиде за покриване на вредите от този автомобил. И колко пари от тези такси отиват за екология?

Несериозно е да се персонализира проблема, при положение, че сам признаваш вината на корпорациите в замърсяването и талзи на държавите в липсата на "почистване".

И накрая: Боклукът не се губи, той остава на планетата, но може да придобие използваема форма и реално да не се налага създаването на нов боклук. Оборот на боклука, един вид.

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Йордан,

Данчо, освен да делигираш личната си отговорност, не виждам да правиш нещо друго. Ако това е поведение на активен "безнадежден еколог" - сега разбирам, защо си я кръстил тази социлана група така :ag: . Шeгата настрана.

Щом смяташ, че след като си платил еко-таксата, това решава проблема със замърсеният въздух - ок. Аз смятам, че можеш да помогнеш за чистият въздух, ако караш по-малко кола например. Ма това е мое мнение. Смятам, също че и колкото по-мало консумираш, толкова по-малко ще се произвежда, съответно толкова по-малко ще се изразходват ресурси, ще се замърсява, както въздуха, така и водата и земята. Колкото по-малко консумираш, толкова повече ще има и за в бъдеще за децата ти. За съжаление наследстовото, което ще им оставиш, няма да се измерва само с цифрите на банковата ти сметка. За грешките днес, плаща следващото и по-следващото поколение.

Няма какво повече да кажа по-този сблъск - моето не е утопия, това според мен е реалността - чиста логика и елементарна математика.

Позицията на "безнадежните еколози", както ги определи наистина не е екстремна, тя е просто лицемерна и не е нищо друго, освен интелектуализиране на проблема и бягане от реална отговорност, заявявайки аз плащам, някой да решава проблеми, които всъщност създавам самият аз с поведението си.

Затова и екологията е обречена- човечеството, доказано от историята, акълът му идва, когато е вече късно. И вместо да намираме решения в перспектива, да се опитваме сами да сме си коректив, а не да делигираме важните решения на "политици", ние се опитваме след като "колата се обърнала" ретроспективно да ограничаваме пораженията. Лично аз съм на мнение, че това ще продължи докато хората вместо съзнание и разум, имат калкулатор в главата и са готови да правят повече за задника си, отколкто за други области на тялото намиращи се малко по на север. ;)

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

"Екологията (от гръцки: οἶκος, „къща“, и -λογίa, „изследване на“) е наука, раздел на биологията, която изучава взаимоотношенията между организмите, както и взаимоотношенията между организмите и средата, в която живеят. Основен предмет на изследване на екологията са екосистемите, взаимно свързани мрежи от растения, животни и други организми в даден географски район, които зависят едни от други. Екологията е наука за икономиката на живата природа."...... Това е науката.А сега лично мои три мнения.Две сериозни и едно иронично вярно.1.А Ако си представим Земята като един голям жилищен блок и всяка държава е отделна стая и всяка стая си има стопанин- какво става знае всеки човек.Един да не си почисти смърди навсякъде.Един да си запали печката с въглища смърди навсякъде.Навсякъде коли- отново смърди.Друг си изхвърля боклука от терасата.Трети е толкова богат и нагъл че прави точно обратното на нормалното.А възпитанието на децата е като на родителите.На пръв поглед няма оправия.А не е така.Просто е икономическо неизгодно за богатите.Винаги е било по лесно да рушиш отколкото да градиш.Ако не успеем природада сама ще ни научи.2.Природата се променя много бързо напоследък и всеки го вижда а лично мен взе да ме плаши.Ледовете се стопиха повече от половината по полюсите .Тази вода взе да се сипе навсякъде в големи количества.Земята взе да си намества кокалите увеличиха се земетръсите на места става много горещо или студено или мокро.Като ябълково дърво с много плод -ще оцелее толкова колкото може да изхрани всичко останало ще падне.И 3.Истинските еколози са циганите.Събират пластмаса хартия мед и режат дървета в коритата на реките.Пчелички ниедни мамка им.

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

битовите отпадъци могат да се използват отново, като при преработката на боклук няма замърсяване.

Някой много грозно те е излъгал... Замърсяване винаги има- дори и да не е пряк резултат от дейността...

Добре- строим поголовно заводи за преработка на боклуци и решаваме проблемът със сметищата. Почвай да смяташ колко вредни емисии и реално замърсяване с химикали ще има при следните дейности:

Производство на стомана, бетон, нужните материали за изграждане на Ел. и ВиК инсталации на тоя завод.

Разните машини нужни за строителството (камиони, багери, автобуси за работниците) горят бая нафта и вярвай ми никак не отговарят на Евро6... Масло, антифриз, хидравлични течности и ремонти да ги броим ли ?

Производство и доставка на преработващите машини- бая вредни неща се отделят и там...

Още купища съпътстващи дейности...

Пък и винаги остават други боклуци- тях к'во ги правим ?

Финал- хич не е "без замърсяване" работата... 100% има и по-чисти варианти за справяне с боклуците. Но зарежи това гледане под носа ни- дай да видим общата картинка ...

Като казвате "Държавата/правителството трябва да направи нещо" що не погледнете статистиката кои са големите замърсители в световен мащаб ? Жокер- намират се в Северна Америка...

Какво постигаш с каквито и да е мерки и ограничения когато 300-350млн. човека замърсяват повече от 2,3млрд. човека ? Щото американците изхвърлят повече гадости от Китай и Индия взети заедно... Някак е несправедливо 5% от народа да цапа колкото 30+%, нали ? И к'во излиза: аз и ти си намаляваме вредните дейности, но съседите напротив- увеличават ги без да им пука...

Някак се губи стимула да правиш каквото и да е в глобален мащаб и гледаш да направиш така, че твоята градинка да е чиста и подредена.

ПС: Много е лесно да се каже "глоби, наредби, регламенти и т.н."- налагайки ги на бизнеса държавата реално губи приходи. Как очаквате която и да е държава да хване брадвата и да подгони едрият бизнес ?

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Йордан,

Аз смятам, че можеш да помогнеш за чистият въздух, ако караш по-малко кола например. Ма това е мое мнение. Смятам, също че и колкото по-мало консумираш, толкова по-малко ще се произвежда, съответно толкова по-малко ще се изразходват ресурси, ще се замърсява, както въздуха, така и водата и земята. Колкото по-малко консумираш, толкова повече ще има и за в бъдеще за децата ти. За съжаление наследстовото, което ще им оставиш, няма да се измерва само с цифрите на банковата ти сметка. За грешките днес, плаща следващото и по-следващото поколение.

1. Чувал ли си приказката за магарето, което тъкмо го научили да не яде и то умряло?

2. Какво ще има повече за децата ми, след като те няма да консумират? Въздух?

Тезата ти е утопична отвсякъде. Ако спрем да потребяваме, ще спре замърсяването.

Връщаме се в пещерите и налагаме ограничения на паленето на огън.

Несериозно е.

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Йордан,

Данчо, никъде не съм казал да спрем потреблението, казвам да го намалим глобално. Недей да четеш, като дявола евангелието. Не ти е нужен телевизор във всяка стая, нали??? Предполагам, че и без климатик през лятото няма да умреш? Ако караш кола, когато ти е наистина необходима, а не за щяло и нещяло? Ако се сенсибилизираме към фактът, че неограниченото потребление и следствието от него унищожава средата на живот на много видове и в крайна сметка накрая и самите тях. Че ресурсите са крайни на тази планета. Това имам впредвид казвайки, че ще има повече за децата ти.

А, че е утопична идея е напълно вярно - просто всички хора само искат в ненаситността си, без да са готови да се лишат от най-малкото. Няма как да стане това - хем вълкът сит, хем агнето цяло. :)

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ами точно за климатика можем да поспорим. Без него е 38 градуса и нещо, при отворени прозорци не влиза грам въздух, че и при отворена врата. Задушно и горещо е.

Точно на мен това ми е един от приоритетните консуматори. А за телевизорите.... Ами как ? За моженето си може, но един иска да гледа едно, а друг - друго.

Затова е нормално да не е само един телевизора. Майка ми гледа на един, баща ми на друг. Аз също гледам на моето LCD и т.н. Нормално е тва.

Не може да искам да гледам някакъв филм, или предаване, но да съм прецакан, щото някой искал да гледа мач, или, пък турски сапун.

Били сме с един телевизор и беше супер гадно. Нямам намерение да се връщам назад. Като се сдобих с отделен тв бях супер добре.

Не, че съм зяпал по цял ден, ама да мога да си гледам филма необезпокояван си е кеф.

Аз вече казах - търсят се нови похвати, нови технологии, които да са екологични, намалят се замърсяванията от старите и така.

Кой е виновен, че онези в Китай не дават на работниците си необходимите предпазни средства (маски, ръкавици и т.н.) ? Кой е виновен, че нямат системи за отвеждане, пречистване и т.н. ? (Демек не са измислили нищо, а са знаели много добре)

Пак, ли ние, че потребяваме ? И все пак.... ние не купуваме техника всеки ден. :)

Човекът от време оно се старае да си увеличава удобствата, а ти го караш да върви назад.

А рекламите за мен са безполезни, защото никога не съм разчитал на тях, че да си купя нещо.

Сега в Ерата на Гугъл направо са пари на вятъра.Ако търся нещо, то ползвам търсачката и го намирам, питам приятели и т.н.

Реклами.....

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Mike_Toreno,

Говорим за проблеми касаещи цялото човечество, а ти аргументираш, с мач, турски сапунки и семейни драми.

ОК - няма лошо. Та след като "каза"- осветли и нас какво трябва, според теб да се измисли и какви технологии трябва да се въведат, така, че да могат всички седем милиарда да реализират и сбъднат "Американската мечта" - да консумираме безгранично???? ????

Каквито и технологии да се въведат, те изискват ресурси. А всички войни на този свят са се водили или се водят за ресурси. И с прогресивното намаляване на ресурсите, ще се интензивират и конфликтите и склонността на хората към агресия.

Айде сега пак помисли, при един следващ глобален конфликт, каква ще е съдбата на човечеството? И колко то ще се върне назад в прогреса си???

Не е нужно търсиш - отговорът на този въпрос го е дал Алберт Айнщаин: "Не знам с какви средства ще се води 3-та световна война, но знам че Четвъртата ще се води с камъни и тояги."

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Между другото, замислих се, че не ям никаква риба от 20 години. Значи милея за екологията.

Малко се измести темата на това спорище.

Въпросът беше, не кой е виновен за разрухата. Ясно е кой.

Въпросът е, защо при наличието на толкова много природозащитни организации, усвояващи толкова много средства, природата се съсипва толкова много?

Влияят ли негативно екооргнизациите върху природата?

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Йордан,

Дака, то въпросът ти е реторичен - Дори днес има скандал с Greenpeace, понеже някакъв техен служител изгубил маса пари ( 4,8 милона евро) на борсата, като спекулирал с разлики във валутните курсове. :kick: Натисни тук

Представи си, колко са "независими" и "обективини" в изборът си на каузи, щом играят дори на борсата. Сигурно държат и акций на енргийни концерни и производители на генно-модифицирани храни.

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Първо не ми харесва израза "Да спасим Планетата", тя Планетата си е тук от 5 милиарда години съществувала е преди нас да ни има ще съществува и още дълго след като ние изчезнем като вид. Въпроса е кой да спаси нас а не Земята. Колкото до така наречените еколози и там всичко е бизнес и всичко е за пари, не знам някоя екоорганизация до сега да е само на доброволни начала (доброволци сигурно са само тия които ходят по протестите). Всички измислени неща които се правят са само прах в очите на хората, маже да те лажем. Преди време забраниха найлоновите торбички, ами що не забраниха и опаковките в които е да речем хляба и други такива хранителни продукти и те замърсяват да не говорим, че оскъпяват продукта със 10 - 15 или 20 стотинки. Ами тези енергоспестяващи лампи те замърсяват околната среда много повече от обикновените крушки поради факта, че съдържат живак, колко хора изхвърлят тези опасни материали на определените за тях места а и да не говорим, че пък такива въобще липсват. Да вземем и ядрените централи, Пътят на урана проглушават ни ушите, че видите ли те са най екологично чистите. Та с две думи от тия организации файда йок още по малко пък от нашите родни.

Пс.

Преди време във един форум на природозащитници борещи се за правата на животните и против опитите извършвани с тях им предложих следното:

На мястото на животните да отидат доброволци от организацията да правят опитите с тях вместо с животните, не им хареса много изглежда щото бая пъти споменаха мамата :ag:

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Това е най-селяндурското мислене, което съм виждал - става въпрос за автора. Само като му чета изказа, статусите се вижда че е пълен, ама пълен селянин, който си мисли само за собственият задник и за този на децата си - алоуууууу, да не си сам в тоз град, в таз държава???? Заради такива тъпаци като теб България е на този хал - вместо да учиш децата си на толерантност и отговорност към хората и природата, ти ги учиш да мразят различните и да мислят за себе си. Нагъвайте кифтета и тва е. Ето заради такива безотоворни хора като теб е станало това

Ето заради това ти изказване заслужават да бъден прогонен от България

Какво ще има повече за децата ми, след като те няма да консумират? Въздух?

Виждам че умните хора стават все по-малко във форума.

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.