Microsoft Spartan

3 мнения в тази тема

Публикувано

Вече знаем,че Microsoft разработва нов Интернет-браузър с името Spartan.Днес в уеб-пространството се появи първият скрийншот, потвърждаващ намеренията на софтуерния гигант да се откаже от всички "излишни" елементи за управление на тази програма. Microsoft Spartan няма да има нищо общо с браузърите Internet Explorer.

gsmarena_002.jpg

Новият браузър ще бъде по-удобен и по-бърз, с интерфейс, напомнящ интерфейса на Chrome и Firefox.На екранната снимка се вижда,че разделите при новия уеб-браузър се изобразяват като неголеми икони и за тях не е нужен отделен панел.

Според неофициална информация, Spartan ще може да изобразява сайтовете с помощта на енджините на други браузъри, а основния програмен прозорец на програмата ще може да бъде разделен на няколко части, като всяка от тях ще може да изобразява един и същ сайт, рендиран от различните енджини. Десктоп-версията на ОС Windows 10 се очаква да бъде разпространявана с два браузъра - Internet Explorer 11 и Spartan, но мобилната версия на Windows 10 ще разполага само с Spartan.

Според аналитиците на StatCounter, към края на 2014 година, Internet Explorer е на второ място по популярност в света с дял от 19,6%. Той сериозно изостава от лидера Google Chrome, чиято част превишава 48%

image-0FBB_54AD4C47.jpg

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване