За или против да си купим последен модел лаптоп


33 мнения в тази тема

Отговорено

Няма интерес към темата за сблъсъка, явно липсват аргументи на опонентите на тезата. Нищо, така или иначе темата е много полезна, ще се индексира в Google и ще служи като един полезен съвет на хората, които са изправени пред дилемата какво да си купят.

Това, което аз исках е да се посочат неща, които съвсем умишлено се скриват от хората и стават известни едва след като си дал не малка сума пари. Това е престъпление за мен и ако може повече хора да се научат да задават въпроси и да търсят предварително информация в интернет за конкретния модел и да знаят какво купуват - какво по-хубаво от това :)

4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Имам един лаптоп acer не е ат най-новите модели обаче...

Като взема да му сменям пастата направо полудявам, и вече реших когато някога се наложи го нося в сервиза там да се оправят.

Значи за да сменя пастата, което става за няколко секунди трябва да се свалят...

1 - монитора - за да могат да се откачат няколко жички

2 - клавиатурата.

3 - dvd записвачката

4 - хард диска

5 - трябва да се свалят още едно две незначителни неща и Дъното за да може вече откачиш вентилатора и да му смениш пастата.

Цялата операция по смяна на пастата отнема около 1.5 - 2 часа, зависи.

Та За или против да си купим последен модел лаптоп ако зависи от мен съм за старите модели, ама някой като си мисли, че всичко по последна мода е добро се лъже. Е добро е ама за производителя.

И още нещо тоя, който има 2000 лева за такава глезотия би трябвало да има и пари да го поддържа а ако не тогава да си троши главата, нали знаете всеки луд с номера си.

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

ще служи като един полезен съвет на хората, които са изправени пред дилемата какво да си купят.

А дано, ама надали- знаеш, че масово се гледат параметри и цени по сайтовете и накрая се избира по цвят и форма... И в 85+% от случаите се купува някой симпатичен боклук... И то твърде скъп...

.... тоя, който има 2000 лева за такава глезотия би трябвало да има и пари да го поддържа...

Е не е така, що аз да си купя скъп модел и да се троша главата с глупости- що не вземе производителя да се погрижи за моя кеф и улеснение? Ей ти как изглежда отвътре един лаптоп за $1100-1300- малък, тънък, вградена батерия... Абе максимално нагъчкано е всичко и к'во виждаме- имаш достъп до абсолютно ВСИЧКО като свалиш един капак. Значи може да е както трябва, просто не искат да е така- машина като тази долу с елементарна поддръжка ще изкара и 5+ години...

http://www.myfixguid...43-disassembly/

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Е това си е OK ама нали знаеш, че ако всички модели са направени по тоя начин всеки що годе грамотен ще може да си го обслужва сам. А ако за да му смениш батерията ще трябва да го разглобиш до последно, кво прайм тогава носим го на сервиз и там ако си от по-неразбиращите ще ти съдерат кожата.

Ако сега трябваше да избирам лаптоп щях да искам да знам следното:

1 - Преди всичко гледайте отворите за вентилация да са проходими (Да ги има а не да са само едно очертание на капака).

2 - Батерия - гледайте да не е вградена, и да може да се сменя бързо. Иначе ще можете да го ползвате ограничено, и сте зависими от мрежата.

3 - Процесор - запоен процесор-лоша работа, търсете по възможност обратното.

4 - Друг сериозен проблем е как ще бъде поддържан лаптопа, за предпочитане е да е със сервизен капак. Проблем става почистването от прах, едва ли във всяко село има оторизирани сервизи, където можете да занесете лаптопа на профилактика. Ако трябва да биете по 30-40 дори и повече километри на всеки 5-6 месеца за да ви почистят машината... а и удря много по джоба.

5 - RAM - не е хич удобно да разглобите целия лаптоп за да смените една плочка.

6 - Осведомете се дали ще може да инсталирате по-стара OS от тази с която го купувате.

7 - Осведомете се ВЪОБЩЕ дали ще може да инсталирате някоя друга OS различна от тази с която е купен лаптопа.

8 - Проверка за мъртви пиксели - Задължително. Сменете тапета на екрана син, червен, жълт или какъвто там има и гледайте за черни точки по екрана. За тестването на пикселите има програми - накарайте ги да се тестват още в магазина ако е възможно.

9 - Говорете предварително с управителя на фирмата, от която ще купувате дали ще можете да върнете или да замените стоката ако откриете някакъв дефект, който се появи по-късно като:

шумен вентилатор;

изгорели пиксели;

заяждане на клавиши по клавиатурата;

загряващ адаптер;

прегряване на процесор, дъно, хард или други такива;

ниско качество на камера - не отговарящо на описанието;

10 - Не купувайте в петък или в събота така ако стане нещо няма да имате възможност да върнете стоката в рамките на 3 работни дни, поради каквато и да е причина. Така, че като купите машинката тествайте я здраво през тези три дни.

11 - Дали гаранцията би отпаднала, ако се смени операционната среда.

12 - Освен подпечатана гаранционна карта изисквайте обезателно и фактура.

13 - Поискайте да ви кажат дали гаранцията е пълна за всички компоненти , или е само за някои, и за кои държави не важи.

14 - Допълнителни аксесоари като: драйвери, ръководства, дискове и т.н.

15 - Поне няколко месеца (или до изтичане на гаранцията) пазете там най-разните му найлони, пликове и други такива в които е бил опакован лаптопа защото някои фирми в България отказват да сменят стоката ако не е в оригиналната опаковка, а и за да могат да набутат още някой шаран.

16 - Изисквайте от продавача лаптопа да бъде разпечатан пред вас, като преди това сами се убедите, че не е нарушена цялостта на опаковката ако ви го предлагат в отворен кашон да знаете, че със сигурност може да има нещо гнило, я върнат, я нещо не в ред и т.н.

17 - Искайте лаптопа да се тества пред вас, или от самите вас ако е възможно, и това да стане преди плащането.

18 - След закупуване работете няколко дни само на захранване от мрежата и след това поставете батерията.

19 - Ако го носите на ремонт не оставяйте гаранционната карта там, предоставяйте я само за печат и подпис и нищо друго.

20 - Уверете се, че всички движими компоненти - от пантите на екрана до слотовете за USB устройства работят нормално.

21 - Ослушвайте се за странни звуци от твърдия диск или шасито на лаптопа.

И както каза Милен по-горе ще е кофти да си вземеш лаптоп със ССД и 8 или повече рам а със стар процесор и видеокарта, за които нищо не се споменава а се изтъква само това, че е с модерен диск и много рам.

4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ако спазвам всички точки, които си написал излиза, че не трябва да си взимам какъвто и да е лаптоп :)

Сега малко по темата. Това, че е последен модел лаптоп не означава задължително, че не е ъпгрейдваем. Все още повечето производители си залагат на сигурната и и изпитана стратегия за ъпгрейдваемостта (отделен е въпроса какво точно може да се ъпгрейдва). Да вземем например масовият потребител. Когато си купува лаптоп той предварително знае за какво точно ще го използва. Естествено в повечето случаи ще бъде за игри. Масовият потребител не се интересува дали след извесно време ще може да го ъпгрейдне. Когато стане нещо с машината му той просто я носи в сервиза и толкова, защото знае, че има кой да му я ремонтира. Хората, които искат да могат да ъпгрейдват всичко по машината са много малко. Аз също съм един от тях. Но аз искам машината ми да е такава, защото ми носи удоволствие да си я поправям, когато нещо и има. Да си вземеш последен модел лаптоп съвсем не означава, че няма да можеш да го ъпгрейдваш (макар, че тенденцията отива точно натам). Да си купиш последен модел лаптоп за мен лично говори повече за гъзария, отколкото за преимущество на параметрите под капака.

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Това, че е последен модел лаптоп не означава задължително, че не е ъпгрейдваем.

Да вземем например масовият потребител. Когато си купува лаптоп той предварително знае за какво точно ще го използва. Естествено в повечето случаи ще бъде за игри. Масовият потребител не се интересува дали след извесно време ще може да го ъпгрейдне. Когато стане нещо с машината му той просто я носи в сервиза и толкова, защото знае, че има кой да му я ремонтира. Хората, които искат да могат да ъпгрейдват всичко по машината са много малко.

Не мога да се съглася с нищо от цитираното. Можеш ли да посочиш конкретен нов модел лаптоп, който да може да се ъпгрейдва, или просто говориш наизуст?

Сега за останалото... Както сам си писал, голяма част от потребителите купуват лаптоп с високи параметри, които да са за игри. Това, че в момента на покупката са доволни от параметрите му и не се интересуват дали е "ъпгрейдваем" не означава, че няма да съжаляват след 2 години. И тогава сервиза няма да им помогне. Или ако им помогне, ще им вземе пари колкото за нов лаптоп. Точно при геймърските конфигурации и известно, че е необходим задължителен ъпгрейд на 2 години - така се правят игрите, умишлено! Аз лично познавам приятел, който се поболя постоянно да ъпгрейдва лаптопа си, да търси процесор, подходящ за лаптопа му и.т.н. Това няколко години. Накрая му писна и сега си купи настолен. Та така....

бай Неделев, нали се сещаш че за първите 9 точки няма кой да помогне на масовия потребител. Да не говорим за консултантите в магазина, които НЯМАТ интерес да обсъждат посочените точки. Дори в интернет е изключително трудно да намериш информация за това дали конкретен модел е със сменяем процесор или батерия. Официалните сайтове умишлено скриват това. Шансът е да гледаш клип на някой опарен, дето е разглобил лаптопа и е направил клип да псува производителя!

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Дори в интернет е изключително трудно да намериш информация за това дали конкретен модел е със сменяем процесор или батерия.

Шефе, тука много, ама МНОГО жестоко грешиш. Производителя на лаптопа и в магазина си траят, но в нета има всичко... Питаш дъртия бай Гугльо за модела на процесора и в 99+% от случаите първият резултат е точният линк към параметрите на процесора публикувани на сайта на производителя. При Интел-ските чаркове за лаптопи имаш 2 сокета- FCPGA с няк'ви цифри отзаде (Flip-Chip Pin Grid Array) и FCBGA (Flip-Chip Ball Grid Array). Когато е "Pin" се сменя, когато е "Ball" е запоен... Най-общо казано:

Всичките и3/5/7 процесори (без оглед на цифрите) които завършват на "U" са запоени за дъното, завършват ли на друга буква са сменяеми.

Почти съм сигурен, че всички Селерон-и и Пентиум-и които се монтират от 1-2 години насам са запоени за дъното. Може да има изключения, но поне 7-8 модела съм проверявал и са все на сокет FCBGA което реално не е сокет...

1 - Преди всичко гледайте отворите за вентилация да са проходими (Да ги има а не да са само едно очертание на капака).

---Личи си кой е попадал на бройка със запушени отвори :ag:

2 - Батерия - гледайте да не е вградена, и да може да се сменя бързо. Иначе ще можете да го ползвате ограничено, и сте зависими от мрежата.

---Силно желателно... Или да има възможност за включване на втора батерия при нужда.

3 - Процесор - запоен процесор-лоша работа, търсете по възможност обратното.

---До 1000лв- сложна задача, не рядко и до 1500лв. се срещат запоени процесори- образовайте се преди да купувате.

4 - Друг сериозен проблем е как ще бъде поддържан лаптопа, за предпочитане е да е със сервизен капак. Проблем става почистването от прах, едва ли във всяко село има оторизирани сервизи, където можете да занесете лаптопа на профилактика. Ако трябва да биете по 30-40 дори и повече километри на всеки 5-6 месеца за да ви почистят машината... а и удря много по джоба.

---Удря по джоба, но аз редовно нося за профилактика машините в сервиз- по-добре 30лв. за обслужване, отколкото 1500 за нов лаптоп.

6 - Осведомете се дали ще може да инсталирате по-стара OS от тази с която го купувате.

7 - Осведомете се ВЪОБЩЕ дали ще може да инсталирате някоя друга OS различна от тази с която е купен лаптопа.

--- И не питайте продавача- ще ви излъже в 99,5% от случаите.

8 - Проверка за мъртви пиксели - Задължително. Сменете тапета на екрана син, червен, жълт или какъвто там има и гледайте за черни точки по екрана. За тестването на пикселите има програми - накарайте ги да се тестват още в магазина ако е възможно.

---АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

9 - Говорете предварително с управителя на фирмата, от която ще купувате дали ще можете да върнете или да замените стоката ако откриете някакъв дефект, който се появи по-късно като: шумен вентилатор; изгорели пиксели; заяждане на клавиши по клавиатурата; загряващ адаптер; прегряване на процесор, дъно, хард или други такива; ниско качество на камера - не отговарящо на описанието;

---Полза няма- ще ви убеждават, че може да смените лаптопа, а при нужда ще ви пратят да пасете...

11 - Дали гаранцията би отпаднала, ако се смени операционната среда.

---Питаш производителя, не търгашите в магазина- за обща изненада повечето фирми са доста отзивчиви...

12 - Освен подпечатана гаранционна карта изисквайте обезателно и фактура.

---И с нея е все тая- могат да ти откажат гаранционно обслужване винаги.

14 - Допълнителни аксесоари като: драйвери, ръководства, дискове и т.н.

---Вече май не дават такива изобщо.

15 - Поне няколко месеца (или до изтичане на гаранцията) пазете там най-разните му найлони, пликове и други такива в които е бил опакован лаптопа защото някои фирми в България отказват да сменят стоката ако не е в оригиналната опаковка, а и за да могат да набутат още някой шаран.

---Задължително пазите опаковката- транспортира се само и единствено в нея.

16 - Изисквайте от продавача лаптопа да бъде разпечатан пред вас, като преди това сами се убедите, че не е нарушена цялостта на опаковката ако ви го предлагат в отворен кашон да знаете, че със сигурност може да има нещо гнило, я върнат, я нещо не в ред и т.н.

---Има и по-лошо- да е бил тестова бройка 6 месеца. Всяка електроника се купува само запечатана и недокосвана след излизането от завода. Не се хващайте на офертите "Ще ви дадем 10% отстъпка."

18 - След закупуване работете няколко дни само на захранване от мрежата и след това поставете батерията.

---Ако е с инсталиран Уин- не го активирайте. Ако гаранцията изисква регистрация на сериен номер на сайта- изчакайте. Никой няма да вземе обратно машината в случай, че има разлики с началното състояние в което се продава...

Редактирано от Милен Стефанов
5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не мога да се съглася с нищо от цитираното. Можеш ли да посочиш конкретен нов модел лаптоп, който да може да се ъпгрейдва, или просто говориш наизуст?

Сега за останалото... Както сам си писал, голяма част от потребителите купуват лаптоп с високи параметри, които да са за игри. Това, че в момента на покупката са доволни от параметрите му и не се интересуват дали е "ъпгрейдваем" не означава, че няма да съжаляват след 2 години. И тогава сервиза няма да им помогне. Или ако им помогне, ще им вземе пари колкото за нов лаптоп. Точно при геймърските конфигурации и известно, че е необходим задължителен ъпгрейд на 2 години - така се правят игрите, умишлено! Аз лично познавам приятел, който се поболя постоянно да ъпгрейдва лаптопа си, да търси процесор, подходящ за лаптопа му и.т.н. Това няколко години. Накрая му писна и сега си купи настолен. Та така....

бай Неделев, нали се сещаш че за първите 9 точки няма кой да помогне на масовия потребител. Да не говорим за консултантите в магазина, които НЯМАТ интерес да обсъждат посочените точки. Дори в интернет е изключително трудно да намериш информация за това дали конкретен модел е със сменяем процесор или батерия. Официалните сайтове умишлено скриват това. Шансът е да гледаш клип на някой опарен, дето е разглобил лаптопа и е направил клип да псува производителя!

Можеш да погледнеш последните модели на Самсунг от Атив серията и да прецениш сам - клипове в тубата, колкото искаш. Но едно нещо не си прочел, което бях написал и то е:

(отделен е въпроса какво точно може да се ъпгрейдва)
0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз като един собственик на стар лаптоп, също ще добавя по нещо по темата.

Много е важно как е измислено охлаждането на лаптопа. Това е една от най-големите болки, особено ако обичате да играете игри. Гледайте въздуховодите как са разположени. В повечето случаи по-евтините лаптопи са много зле от тази гледна точка. Ако използвате лаптопа само за интернет и филми, и евтиния клас ще ви свърши работа, че даже може и да откара повече от 2 години при правилна експлоатация. За игри обаче си трябва сериозна машина. И като казвам сериозна, нямам в предвид напомпаните параметри. Дори да са налице, с кофти охлаждане и запоен процесор ще си гледате лаптопа през крив макарон съвсем скоро. Погледнете бизнес сериите, които принципно са създадени за дълго ползване и много разнасяне. Охлаждане, качество на вградените елементи, магнезиево шаси, което предпазва елементите при евентуален удар и т.н и т.н. Не случайно тези машини струват 3000+ лева, и ако ги види някой обикновен потребител, нищо не разбиращ, ще каже: "Е тоя другия има два пъти по-силна конфигурация и е три пъти по-евтин! Да не съм луд!". И ще е прав ... ако иска да сменя машината на 2 години, което попринцип не е проблем за по-развитите страни, но за нас - уви. Да не говорим, че за нашия пазар машините се сглобяват с малко по-различно качество компоненти. Всичко е от значение. Все пак лаптопа е преносима машина ... трябва да се гледат и материалите, от които е изработен корпуса и ПАНТИТЕ. Да, на последното наблягам, понеже в последно време се нагледах на разни сапунерки с пластмасови панти, които се скапват за отрицателно време, а от там следват един куп проблеми - прекъснат лентов кабел, счупен екран при неправилно затваряне и т.н. Моя Т500 е със стоманени панти и не е мръднал(модел 2008 г.). И да .... за да сменя пастата, трябва да го разглобя целия - в това отношение не е измислен кой знае колко съобразително. Но като го отвориш и виждаш магнезиева шина и добре подреден хардуер, а не като при новите машини - всичко наблъскано като ... да не казвам израза, че не е приличен.

И като стана дума за конфигурации - моята е бая стара с 4GB Ram и двуядрен процесор с 6MB кеш. но нямам никакви проблеми дори и днес. Даже и игри ми тръгват(не че съм критерий в това отношение, не играя много). Когато съм включил на вграденото видео, температурите са от порядъка на 37-40 градуса, което за лаптоп си е бомба. Охлаждането е с меден радиатор и въздуховодите са поставени отстрани, а не под лаптопа. Изобщо освен причините, които вие изброихте, има и други неща, които са от голямо значение за преносима машина. Иначе е вярно, че дори и новите машини от бизнес поколението не ги правят толкова добре, както преди. Все пак това е бизнес ... Мерцедес си взеха поука вече с един доста известен модел, който е направо вечен. Те имат интерес да продават.

Та ако ще се купува лаптоп само за интернет, филми и ще се разнася само вкъщи - и модел от 600 лв. ще го устрои човек. Но ако искаме качествена машина ... или се разделяме с над 2000 лв. или купуваме някоя висок клас по-старо поколение. Впрочем тук в България няма чак толкова развит пазар. В Щатите можете да си намерите бизнес клас и за 400-500 долара, малко по-старо поколение, чисто нов ... е вярно ще е Refurbished, но в повечето случаи нямат проблеми, а и идват с 1 година гаранция. Можете да погледнете в dealsofamerica.com.

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

....

Тея 6МВ кеш к'во значат- Т9400 ли? Ако да- завиждам ти съвсем НЕблагородно шъ знайш... И ти осъзнаваш ли, че сравняваш леко модернизиран Т61 с разна ширпотреба? Интересно к'во шъ правиш когато един ден се наложи да смениш дъртият на мумия лаптоп с нещо друга- аз залагам пари, че няма да купиш нещо ново и актуално...

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

T9400 да :)

Имах на предвид, че не всичко е до параметри ... и с не толкова напомпана конфигурация може машината да служи добре, стига да не се използва за гейминг. Иначе си прав ... винаги ще предпочета да взема нещо читаво втора ръка, пред сегашните сапунерки :D Виждал съм достатъчно и отвън и отвътре и съм преинсталирал, за да знам, че съм се разглезил с бизнес класа ... :( Но както казах и по-горе, за непретенциозни хора, които просто искат уиндоуса да върви добре и да си гледат филмите ... и ширпотребата върши прекрасна работа. Такива хора попринцип не разбират достатъчно и не се притесняват от липсата на ъпгрейд и смяна на паста. Някои като им пуснеш един дефраг на системния дял и после те благославят, че си им съживил машината :D Different strokes for a different folks ....

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

дефраг на системния дял

Като каза се сетих... Преди време се бях хванал за главата- разцъквам един нов лаптоп в магазина с предварително инсталирана 8-ца върху ССД и виждам включена дефрагментация. Реших, че търгашите там са човъркали ама и следващите 4-5 модела дето проверих бяха така настроени. За мен извода е, че така идват от завода...Супер, а?

Това ССД вероятно ще издържи 2-3-4 години, но за мен е гавра с клиента да е включена функция дето е вредна за устройството. То вечни хардове няма ама трябва ли да го унищожаваме преднамерено за да си купи нов лаптоп клиента?

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Е ти откъде мислиш идват половината мнения по форумите за това, че SSD бързо се амортизирали :D То принципа на работа е коренно различен ... тая дефрагментация закво им е. А и ако не искат съвсем да се фрагментира - ext4 и един линукс и туй то :ag:

Едит: Впрочем се замислих ... Ако сложа на моя едно SSD и му турна още 4GB рам ... сигурно още 7 години няма да го сменя ... Май по-добре да не го правя :D

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

всички допускате доста сериозна грешка и не знам от де сте черпили знания но явно е само от интернет щото доста глупости сте написали

ВАЖНО: по начало лаптопа не е предвиден за ъпгрейд, това е безмислено и скъпо действие все едно да искате да ъпгрейдвате телефон или таблет

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Важно : Разликата между лаптоп и телефон /таблет е доста голяма, макар че в последно време започна да се размива. Точно този проблем се обсъжда - Старите модели подлежат на ъпгрейд, докато новите са телефон /таблетен тип. И защо да не мога да си бодна още рам на телефона?

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

по начало лаптопа не е предвиден за ъпгрейд, това е безмислено и скъпо действие

Верно ли? И как покупката на процесор или плочка RAM или видео карта е по-скъпо действие от купуването на цял нов лаптоп? Ще ми обясниш ли? Според теб на всеки 2 години лаптопа заминава в казана за боклук и купуваме следващия модел???

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

всички допускате доста сериозна грешка и не знам от де сте черпили знания но явно е само от интернет щото доста глупости сте написали ВАЖНО: по начало лаптопа не е предвиден за ъпгрейд, това е безмислено и скъпо действие все едно да искате да ъпгрейдвате телефон или таблет

Изключително много държа да ми разясниш долните неща щото нали аз пиша глупости, черпя знания само от нета и ръся глупости на кило- да ме изведеш от заблудата в която съм попаднал, пък и няма да подвеждам хората дето ме питат за съвет... А да- може и онея дето са цъкнали "Харесва ми" на твоето мнение да се включат и да ми поясняват- явно мислите еднакво, просветлете ме...

1- Защо изобщо правят модели с чаркове дето подлежат на смяна- да запояват ВСИЧКО към дъното бе, включително и харда.

2- Защо изобщо има лаптопи със свободни слотове били те за РАМ, mSATA или пък PCI на който да си ръгна к'вото ми кефне- примерно не един и два модела имат сложени антени и ми остава само да сложа 3Г+ГПС приемник... Да слагат само каквото им трябва бе, що дават възможности?

3- Да си чувал за втора видео карта дето се слага на лаптопа? И то не пиклива, а по-мощна от 2/3 от картите в настолните компютри... И то не щото лаптопа е гнусен боклук за 500лв. и му трябва свястно видео за да пусне филмите- машината си има баш същата мощна видеокарта, просто има вариант да ползваш 2 такива в SLI режим...

4- Защо изобщо правят процесорите сменяеми- все тая е дали ще се запоява сокет на който да сложиш процесора или ще запоиш директно самият процесор на дъното...

И СЕ НАУЧИ ДА ПИШЕШ НОРМАЛНО. Аман от неграмотни смешници...

4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

На мен лично малко по-старите модели от Ivy Bridge ми харесват най-много.Не, че не трябва да си купуваме най-последния модел лаптоп, всеки си прави с парите каквото иска.Тук е много относително да се каже, защото зависи от това за какво ще бъде ползван лаптопа.За един обикновен потребител, който гледа филми, слуша музика и т.н не му е нужен супер компютър.Това, че започнаха да правят новите модели да работят само с 8 не ми харесва, защото повечето юзъри не могат да свикнат с 8 и веднага като си купят лаптоп с инсталиран лицензиран 8 го сменят на 7.Извън темата имах подобен случай с едно Sony Vaio, караха ме да му слагам 7, а той си имаше лицензиран 8.

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Вече и фирмите са се видяли в чудо - ето на какво попаднах, закупен е февруари 2015:

http://i.imgur.com/shVq5HA.png

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Фирмите нямат ни най-малък проблем с лаптопите, инсталациите и драйверите- да кажеш на клиента "На тоя модел можеш да сложиш ....." е изключително лесно... И да му обясниш що е такова положението не е трудно. Главният проблем са търгашите в магазина дето си гонят бонусите и чиято единствена цел е да ти продадат най-скъпият възможен модел. И ако фирмите не се кефят на недоволни клиенти просто следва да си инструктират персонала...

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Вече и фирмите са се видяли в чудо - ето на какво попаднах, закупен е февруари 2015:

http://i.imgur.com/shVq5HA.png

това са единични случаи

ако един търговски представител или продавач в магазин не е показал ползите клиента да ползва най-новата операционна система то той не си е свършил работата и затова ще има такива недоволни клиенти

не става въпрос дали е най-новият уиндоус или андроид никой ама никой потребител няма да каже че иска по-стара операционна система

и нямам нищо против уиндоус 7 и аз го ползвам, но при условие че има по-нови с по-усъвремени драйвери и по-добри според производителя не виждам защо хората да се мъчат със по-стари

и последно, но много важно е че повечето производители на лаптопи имат надпис ПРЕПОРЪЧВА СЕ WINDOWS 8 и няма как при условие че има подобни лепенки продавача да те убеждава че трябва да си инсталираш друга версия

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

... никой ама никой потребител няма да каже че иска по-стара операционна система...

Айде бе, ама не си много сигурен.

През мен минават доста хора за ремонт и инсталация на лаптопи и настолни PC, и искат точно по-стара ОС, защото не искат да работят с предварително инсталираните осмици, щото ги вбесяват, а клиента винаги е прав, това е правилото.

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

лаптопи имат надпис ПРЕПОРЪЧВА СЕ WINDOWS 8

Ей това е любимото ми "мислене"... И какво като бай Уй е написал нещо- "препоръка" е различно от "задължително да се ползва", нали? Да го кажем грубо:

Ако на гъза на жена ти е татуирано "Препоръчително е да се използва член с размери над 45см. дължина и поне 10см. в диаметър", а ти не си негър-порно звезда к'во правиш- съобразяваш се с надписа или ползваш к'вото имаш?

Проблемът идва когато жената те изрита от леглото щото инструмента ти не отговаря на "препоръките" които изненадващо (но само за теб) са станали задължително условие за да правиш секс...

5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване