Сблъсък За или против приемането на имигранти


37 мнения в тази тема

Публикувано (Редактирано)

Отварям темата за нов сблъсък във форума. Отдавна не сме спорили по дадена тема. Но точно тази е болезнено актуална, а заплахата е съвсем реална. Но да започнем с обяснение на понятията, защото по медиите ги наричат как ли не и аз вече почнах да се обърквам:

  • Думата емигрант, (същ.; мн.ч. емигранти), означава "човек, изселил се в чужда държава; изселник". Произлиза от латински – emigrans, -antis. 
  • Думата имигрант, (същ.; мн.ч. имигранти), означава "човек, заселил се в чужда държава; заселник"’. Произлиза от латински – immigrans, -antis. 
  • Общотото понятие е думата мигрант - преселник, човек който сменя държавата, без да се уточнява гледната точка - дали се изселва или се заселва.
  • В международното право бежанците са хора, които: се намират извън своята родна страна или страната, в която живеят постоянно; имат основателен страх от преследване поради своята раса, вероизповедание, национална принадлежност, членство в социални или политически групи; не могат или не желаят да се възползват от закрилата на тази държава, или не искат да се върнат там, заради страх от преследване.

Поведението на въпросните хора обаче излиза извън контекста на което и да е от горните определения. Няма описание за хора, които търсят подслон, а после се държат като нашите цигани - агресивно и нагло. Доказателствата за това се множат всеки ден, да посоча само една от статиите: http://www.bgnes.com/sviat/balkani/4371218/

Още един интересен анализ от днес тук: http://www.lentata.com/page_7960.html

Вие какво мислите? :)

9LaefLy.jpg

 

Редактирано от Иванов
5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Предполагам, че е добре да се прочете:

http://www.svobodata.com/page.php?pid=16437&rid=11

 

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Предполагам, че е добре да се прочете:

http://www.svobodata.com/page.php?pid=16437&rid=11

 

Тази статия на Иво Беров трябва да се популяризира с всички средства. Например чрез социалните мрежи.

 

ScreenShot002.thumb.jpg.0473e7270121fb6d

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Според мен показаните по-горе единични случаи са си просто единични... Както не всички "българи" до колкото могат да се нарекат такива не са еднакви, същото и т. нар. "бежанци"... Глупаво е да слагаме всички под общ знаменател... Идват, ако могат намират начин да живеят, ако не прав им път това е моето мнение по въпроса от колкото да се конспирираме и да вземаме всички под общ знаменател. 

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ами плащат им затова имат пари. И са изпратени в Европа за да я залеят, дори завладеят. Американците нямат нищо общо, нееееееее. 

По - късно ще напиша повече. 

Като цяло съм против тази паплач да се влачи в България и/или ЕС. Нищо хубаво няма да донесе. 

8

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Хиляди бежанци се връщат в Сирия за Курбан байрама

Берлин предоставя спешно 20 млн. евро помощи за сирийските бежанци

Кой е виновника за сегашното положение,освен бойните действия и "Ислямска Държава"?

Защо самите "бежанци/мигранти/емигранти и други" тръгнаха към Германия?

Нима самата Ангела Меркел не беше в състояние да прецени какво ще последва след нейните думи и самата тя няма ли си съветници,или Германия има някаква друга цел?!?

Критикуват Меркел, че разплакала бежанка

Меркел:Решаването на проблема с бежанците е национална задача на Германия

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Както си и мислех..

Иде по-голяма бежанска вълна, Европа затяга границите.

Преди няколко дена говор със сестра ми,която живее във Франция от 30 години и повече там.

Представете си един малък град,колкото например е гр.Стамболийски,в сентъра му се построи лагер за настаняване на бежанци?!?

При положение че училището и общината са в непосредствена близост до него и кмета на града протестира против построяването на лагера,но такава е "политиката на ЕС" и той неможе да направи нищо...

g1kdggX.jpg

Съжелявам много затова че нямам по-скошна снимка,но както разбрах блокчетата са същите поне отвън...

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Това си е жива инвазия. Вече никой не може да се справи с това "Нещо". Мили и загрижени за бежанците, ами приберете ги при вас тогава, не знам до толкова ли са късогледи, че да не виждат какво става. Така наречините бежанци няма да им мигне окото да убият в името на религията. Ето до какво води това да сме толерантни, търпеливи и да не сме расисти, както все ни учат. А точно тези които учат на това те са най-големите расисти, може и да се досещате кои са. Идете и поискайте равни права с тях и вижте, какво  ще ви кажат. Наскоро гледах един клип в тубата, как един от така наречените борци за свобода в Сирия разби главата на някакъв човек, просто я направи на каша (всичко се заснема от една охранителна камера работеща по случайност). И после когато един журналист го попита дали е извършил това отрече всичко и докато траеше интервюто беше с такава жалостива физиономия, че майка Тереза щеше да изглежда като ученик на Сатаната пред него. Ето какви хора идват, ама защо европейците не го разбират, дават пари на такива държави като България, защото знаят много добре, че БГ политик е крадлив и алчен и ще направи всичко само и само за да задигне половината, а и друго не мисля, че държава като нашата може да откаже каквото и да било, просто няма кой да ни го позволи. Единствения начин това да беше станало е ако още бяхме с руснаците (поне според мен). А сега всичко идва отвъд океана ама те ония колкото да сме им полезни  в един момент няма да се поколебаят да ни хвърлят на лъвовете. 

 

Още веднъж и тук! За "хилядите европейци" и тяхното неадекватно "да"!!!

- Как коментирате поредното преселение на народите? 

- Като най-сериозното и опасно явление в новата история на Европа, да не кажа на света. Тези тълпи от изплашени хора, подгонени от смъртта и от глада, и присламчилите се към тях алчни търсачи на по-добър живот... Тези тълпи, подмамени от обетована Европа, обсебени от вселенска психоза, прегазват всякакви прегради, всякакви граници. Срещу тях не може да устои нито полиция, нито армия! Забележете: те не се задоволяват със "спасение" в бедни държави. Те минават транзит през България, Македония и Сърбия, устремени към най-богатите държави на Европа. Те не молят за подаяния, за милостиня. Те не са гастарбайтери, дошли да работят - те претендират да им се даде. Те настояват, те изискват, те идват със самочувствието, че имат право да се ползват от благата на Европа, без да са ги създавали. Те идат със самочувствието на завоеватели и за тях спирачки няма - като по времето на Атила. Това, че сега превземат Европа без оръжие, не е голяма утеха. След по-малко от 10 години Европа няма да е същата, Европа няма да е вече господар на себе си, на съдбата си. Ако не бъде покорена, Европа ще бъде взривена.

Ако нещата не се стабилизират след 40-50 години Европа ще е един мръсен и унищожен континент. И цялото това нещо по вина на една държава мислеща се за най-великата в света. Ако си мислят, че един ден ще могат да овладеят положението много се лъжат, то като не остане нищо за унищожение в Европа познайте после на къде ще се обърнат.

ПП.

Изгледах няколко такива клипа с бежанци и доста странно но не видях да има много семейства, жени и деца. Повечето са на възраст около трийсетте и под. Просто как никой не вижда на къде отиват нещата и всички си затварят очите, според мен нещата стоят така. Да се наводни  Европа и после няма отърване от тях

http://www.vbox7.com/play:040eca5e1b

Редактирано от бай Неделев
4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Като гледам няма да се получи сблъсък, защото няма защитници на тезата. Което всъщност ме радва. Съгласен съм напълно и с горното мнение.

В социалните мрежи обаче има сериозни спорове по темата. Само ще цитирам една две извадки:

Снимай да видя колко от тези бежанци има у вас в момента? Ако отговорът е нито един, то тогава нищо не те отличава от мен. Извинявам се, че не се вписвам в общата картина на популизъм и любов към тероризма, но съм категорично против икономическите имигранти представящи се за жертви на военен конфликт.

Най-големият нарушител на законите е Германия. Тя започна да бърка тази каша още преди 2 години. Тя загърби Дъблин, показа,че всеки, независимо откъде идващ може да получи статут..и затова натам са се запътили всички. От Швеция и Австрия ги връщаха, но от Германия-не. Така или иначе, е факт, че са предпочитани "гости" в Германия пред българите. Както и пакитата в Англия пред българи и румънци. 
А бягат в Мюнхен, защото Меркел ги покани- каза им Всички ше приемем. е те какво- да стоят в лкагерите в Ливан и йордания и да гладуват ли ? Вие какво бихте направили , ако в германия ви чака жилище, училище, квалификационни курсове , мед. обслужване и издръжка??

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Та както казах одеве от нас нищо не зависи, каквото ни наредят това ще се прави. Като кажат хващай палците така ще стане. Това е извън темата и затова ще го сложа така. Завчера слушам няколко хлапетии на не повече от 15-16 години да спорят, как при комунизма българина е живял от зле по-зле, как магазините биле празни, доларите биле достъпни само за някои избрани и още от сорта. Та ми дойде на ума, че то верно безплатен обяд нема, ама поне тогава руснаците ни даваха петрола по 90 лева за барел, изкупуваха почти цялата продукция от селското стопанство, нищо че качеството и беше от 2-ро нагоре. Едно предприятие каквото беше ВМЗ Сопот реализираше чиста печалба от чисти 5 000 000 000 $ на година (не питайте от къде знам но е самата истина).
Та както казах зле живееше народа, хората ходеха почти всяко лято на почивки било то на море било то на Балкан. Има един такъв лаф от един хубав български филм "За да получиш трябва да дадеш", да ама сега само даваме а пък нищо не получаваме, та кой може да каже кога сме живели по-зле някога или сега. Ние просто нямаме избор, Америка хвърли Сирия на вълците въпреки, че толкова години си хортуваха от харно по-харно а замислете се какво остава за някои такива кокошкари като нас ще ни прегазят за нула време още повече, че сега България няма нито армия нито полиция. Можем само да им пускаме чалга докато полудеят и тва е.

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ето едно мнение, което представя проблема радикално и ребром:"

Муслим парад

И България ще замирише на лой. Овча лой. Гранясала и стара, на много години. Наслагала се във фугите на плочките, тротоарите, сраснала се с материята под нея. И измито леко отгоре с евтин препарат. На това миришеше не само Истанбул, но и цяла Турция, когато ходих там през юни за пръв, единствен и надявам се последен път. Не знам дали миризмата е заради преобладаващите муслими, но предполагам. В Родината ми мирише на различни неща – през май на окосена трева, през юни на липи, през юли на ожънато жито. Но варварите вече нахлуват и когато синът ми бъде на моите години, миризмите ще са сведени до една – миризмата на лой. Сега се опитват разни напредничави и жестоко заблудени типове да ме изкарват мизантроп, хейтър, но аз никого не мразя. Констатирам, гледам, виждам, вие не виждате ли? Слепи ли сте, че това нахлуване е план за разбъркване на света, не усещате ли, че нашествениците и другородците идват подготвени – а кой ги е подготвил? Искам да видя брошурите, които са им раздавани, не знам арабски, но ще си намеря начин да си ги преведа.

На турците сме им свикнали все пак. Турция е силна икономика, те ще си стоят дома, няма да тръгнат отново да завоюват Европа, обаче другите муслими са ни непознати. Франция и Испания от десетилетия се пълнят с такива, там те заживяват в свои квартали, държат се арогантно, разбира се. Сега атаката е масова. И ще бъде продължителна. Орбан ги спря и всички, които обичаме Родината си, завидяхме на унгарците. И ние искаме да имаме истински граници в този момент, и ние искаме да излезем срещу тях с оръжие. Но плановете навярно са други. Може би ще се опитат да ни ги натресат за радост на либералите и за наша мъка. Изпитание ще бъде, спор няма. Ще си спомняме Прехода с носталгия – колко хубаво ни беше... В крайна сметка много от другородците ще останат тук. И ще замирише на лой. Защото те носят миризмата със себе си, по кожата си, във фанатизма си. Сигурно ще е още по-тежка и от турската тая миризма. Когато залеят улиците и градовете ни, те ще си покажат зъбките. Вече почнаха да го правят.

Знаете ли кое ме срази – тези хора са хвърляли децата си през сръбско-унгарската граница, за да принудят да ги пуснат. Никой, ама абсолютно никой на този свят, бил той либерал или премиер, политик или собствената ми майка не може да ме убеди, че да си хвърлиш детето през мрежата е постъпка на човек в беда, че е отчаян жест на нормален човек. Това е постъпка на фанатик, на изрод, това не е отчаяние, а е душевна и духовна пустота, зверство, макар че и зверовете не биха постъпили така, това е действие на бяс, а бесовете мразят човека. Но да не изпадам отново в мистицизъм, въпреки че е ясно като бял ден, понеже не искам да изгубя публиката, която се дразни от тая страна на проблема. Днес ми трябва цялата публика, дори онази, която по принцип никога нищо не чете, защото днес искам да кажа на всички това – време е да си спасяваме Родината. Политиците няма да го сторят. Те са продажни копилета и не чинят лула тютюн.

Най-объркани в цялата ситуация ще бъдат либералните защитници на политиката на ГЕРБ, разбирай на западните кукловоди. Те спускат декретите за изпълняване, ако ги спускаха източните сатрапи, щях и срещу тях да кажа абсолютно същото.

Българските мюсюлмани нямат нищо общо с напиращите африкански муслими. Познавам ги от много отдавна. Те не са високомерни, не се опитват да ни налагат никакви религиозни виждания, защото дори да имат вяра, знаят по най-цивилизования начин, че този въпрос е дълбоко интимен и личен, не се развява като байрак по улиците. Тези варварчета обаче точно това правят. Правят муслим парад. Млади и по-възрастни тарамбуки крещят, изискват, настояват, показват един единствен красноречив жест с пръст под шията, вместо пръста си представете нож. Тази особеност в тяхната така да го наречем култура трудно ще понесем, да не кажа, че животът ни е в опасност. С ножове се ръгат и английските младежи, че и българските понякога, не толкова често. Но ножът и клането са част от муслимския светоглед, неотделима част, съставна част, това е делът за всеки неверник и всеки, който им застане на пътя. Спомняте ли си отрязването на главата в новините по времето на Милотинова, 99 ли беше или вече 2000, не помня съвсем точно. Май още 99, тогава почнаха да ни дресират, като показват пред очите ни зловещата картинка. Това тогава беше едно послание, което днес получаваме по-често – така наречената имагинерна и съвсем реална, но аморфна и неуловима ислямска държава, не заслужава главни букви, реже главите на различни хора пред камерите. Подрастващите техни братовчедчета и синове ни показват пред същите камери какво ще се случи съвсем скоро – жестът с пръста под шията. Ислямска държава не е географско понятие, това е мозъчно заболяване.

Разберете ме добре, не си въобразявам, не плаша, не хиперболизирам, разберете, че се опитвам да погледна няколко години напред. Но може и месеци да бъдат. Ако не реагираме, просто ще ни погълнат, ще ни претопят в лойта си, ще ни подрежат като ярета, дори да не е в буквалния смисъл, но какво ги бърка тях, собствените си деца подхвърлят, та нас ли да смятат за човеци! Ако не покажем, че сме толерантни единствено към хора, които спазват нашите закони и които не се опитват да ни променят и че няма да приемем фанатизма на брадите, с нас и миризмата на липи, жито и сено ще бъде свършено. България е най-толерантната страна на Балканите. Никой да не е посмял да ни вменява нещо различно. И дано муслимите го разберат по мирния начин. Иначе да си развяват байраците на друго място. Защото притиснатият човек започва да хапе. Муслим парадът не е толерантен като гей парада, той не отговаря на нашата търпимост с търпимост, той отговаря с ножа. И сега е моментът нашите посерковци из институциите да покажат, че им пука за Родината.

НИКОЛАЙ ФЕНЕРСКИ

 

 

 

 

Редактирано от nikcool
7

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Като са толкова ербап, да пратят жените и децата в Европа или където решат, че има мир, а мъжете да останат и да се бият за народа, държавата и родината си, такава каквато я искат. 

Освен и българите като сме били 500 години под робство да сме взели да бягаме където има мир.. Останали сме тук, борили сме се за жените и децата си, борели сме се за родината си. Друг е въпроса, че родина имаме, но държава не.

Тук в Европа, не знам дали и 50% от преиждащите са бежанци или просто подготвени крайни сектанти, готови да идат в рая където ги чакат 1000000 жени като се жертват в името на исляма. Имат пари, имат пари в банкови сметки, нямат имена, нямат паспорти, шофьорски книжки нищо .. Мани беги..

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Против.

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ще се опитам да Ви кажа нещо:
Аз не съм против мигрантите.
Уважавам участниците във форума, но няма да обяснявам защо не съм против.
Именно защото Ви уважавам. Проблема не е повърхностен и не заслужава хейтърско отношение,
което напоследък си пробива път навсякъде - много мъжествено.
Логики - зависят от постулатите. Емоции - зависят от възпитанието и ...
Малко повече хуманност и аналитичност няма да навредят никому.

 

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Хора, не че искам да ги защитавам, но я погледнете нещата от техните очи. Европа - континент в който хората живеят добре, и имат пари (булшит, но те това виждат). Не мога да ги виня, че искат да живеят по-добре. Дали ще ги приемем и те ще ни завлекат надолу, или ще останем расисти - държавата ни няма да се оправи. Все едно Ислямска Държава да почне да ни избива, и ние съответно ще искаме да се изселим, нали? Къде ще отидем? В Азия? В Щатите? Ми не, ще си останем в Европа, където е по-лесно (или поне така се мисли), а те дали няма да се замислят дали ни искат? Всичко ще стане по-стегнато за нас, и ще ни имат и те за паплач (за което те всъщност вече ни имат). Жалко е, но е факт, и не мисля, че всички тия Сирийци го заслужават това. И естествено, че има една част от тия, която ще е боклук, но това винаги го има). Според мен ще е добре при правенето на паспортите да се прави някакъв IQ тест, или нещо с което да се докаже, че тия хора заслужават да живеят в Европа.

Редактирано от denitos
1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Според мен човек, който отива някъде с нагласата, че всичко му принадлежи по право щото видите ли бил правоверен или нам кви си измишльотини и религиозни щуротии не бива да бъде приеман изобщо. За толкова години исляма да е имал някаква мирна политика, аз не знам поне откакто се помня все войни и войни. Ами като искат нека си стоят там в техните си страни и да си решават религиозните предразсъдъци, защо трябва да отиват там където хората живеят и искат мир, това си е чиста напаст, като скакалците унищожават всичко по пътя си. Е точно за това трябва да сме расисти а не да ги приемаме между нас. А който не вярва, че това е едно голямо зло може да отиде там и да се убеди сам, само не знам колко време ще му дадат преди да му резнат зелката ако вземе да крещи по улиците нещо свързано с християнската религия

7

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Само ми е чудно едно, как Америка смята да оправи кашите, които забърка в световен мащаб, е тва ми е най-чудно. Добре да видим. Европа ще се напълни да речем до 25-30 години на къде ще обърне поглед след това най-вероятно през океана. Идвайки тук ще се сдобият един вид с военна техника, с която в момента не разполагат, а и някой дава ли си сметка колко ядрени ракети има още в Европа, айде като оставим и това на страна да видим пък ядрените отпадъци складирани с години в Германия, Франция, Англия и ред други страни, които разполагат с ядрени технологии, че дори и тук в България има още складирани ядрени отпадъци които само чакат да им дойде времето. На някой може да му се види смешно или невероятно развитието на такъв сценарий обаче не е и невъзможно, само малко да се замисли човек. А то такива неща са си златна мина за такива хора, които нямат никаква ценностна система. А пък в Щатите може да се влезе и през Канада и през Мексико, не виждам как може да се застраховат против това.

Редактирано от бай Неделев
0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

http://vbox7.com/play:0c271ead

http://vbox7.com/play:d1ea77f9

Коментарите са излишни...

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

 "И естествено, че има една част от тия, която ще е боклук, но това винаги го има)."

Така е,всяко стадо си има мърша.Но в стадото,което в момента залива Европа мършите са много,Една част от тези клети бежанци ще се окажат фундаменталисти.

И при нас(християните) има мърши в стадото ни.Ама никоя от нашите мърши не разчита на радикални методи,каквато и война да води,в личен или обществен план.

Искам само да споделя,много интересни дискусии се развиват в тази група: https://www.facebook.com/groups/208891822634414/?fref=ts

Редактирано от Чопаков
0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Само да попитам, къде е сблъсъкът. Всеки човек, който си е с акъла може да осъзнае, че това е зло, ужасно и проклето нашествие.

Чух, че на "бежанците " им плащат за да отидат в Германия. В качеството и на стожер на ЕС, сигурно ще е много удобно за някой конкурент, ако се срине.

Американците създадоха ислямска държава за да правят войни където си поискат.

Започнаха да плащат на арабите да се влачат към европа. Това е инвазия, но не военна.

Заради американските интереси, целият свят замириса на л@йна.

Къде е сблъсъкът?

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Само да попитам, къде е сблъсъкът. Всеки човек, който си е с акъла може да осъзнае, че това е зло, ужасно и проклето нашествие.

Чух, че на "бежанците " им плащат за да отидат в Германия. В качеството и на стожер на ЕС, сигурно ще е много удобно за някой конкурент, ако се срине.

Американците създадоха ислямска държава за да правят войни където си поискат.

Започнаха да плащат на арабите да се влачат към европа. Това е инвазия, но не военна.

Заради американските интереси, целият свят замириса на л@йна.

Къде е сблъсъкът?

Можеш ли да говориш с факти, защото т'ва дето го написа тук, ако съм някой, който не се рови много много, щях да те помисля за луд. Не казвам, че американците нямат интерес да ги правят тия работи. Може би съм много наивен да мисля, че хората са хора, ако ще и изроди да са? Ти изобщо ходил ли си някъде, където има повече мислюлмани (ама истнски мисюлмани, не тия нашите уаля биля циганета дето ги виждаш на улицата в България), за да видиш, че и те аджеба са хора? „Чух че“, къде? Видя ли го с очите си? Защо живеем в такава умраза, бе да му се невиди? Аз имам един учител, който е холандец и е изучил почти всисчки религий, и  е решил, че ще стане мюсюлманин, и такъв, и се моли по 5 пъти на ден, и празнува с тях, и почита Коран, а мен ме боли к*ра какво прави, важното е да ми преподава добре, нали? Човека е намерил най-много смисъл в Ислям, и аз уважавам решението му, по простата причина, че не съм никой да му кажа какво да прави. Както и да е, каквото ще да става, и без това нищо няма да променим...

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване