Разпознаване на цялата памет при x32 Windows и 64 битов процесор


Не всяка машина работи добре с 64 битов windows,защото не приема неподписани драйвери и трябва да се инсталират ръчно и си е гимнастика и време, а смяната на Ram памет не е причина за инсталация на 64 битов windows.

С PAE командата ефекта се вижда при 64 битов процесор, ако процесора ви е 32 битов няма смисъл да се закупува и поставя рам памет повече от 4 гб, защото с PAE командата ще ги чете, но компютъра няма да ви стане по-бърз.

Аз съм със 32 битова осмица и 8 GB RAM и ги чете, нужно е само да се отвори командния прозорец като администратор и да се зададе следната команда:

BCDEdit /set PAE forceenable

и да се натисне Enter.

Ще ви изпише,че операцията е извършена успешно и от този момент 32 битовата система ще ви чете рам паметта,при мен преди командата ми четеше 1.7 gb от 8 gb,а сега ми чете 8 gb. Командата се приема от Windows Vista, Windows 7, 8 и 8.1.Не съм пробвал на Windows 10,но като излезе финалната версия ще видим.

KQywwS.png

Задължително е да се знае,че ако ви е включен DEP/функция за сигурност при новите компютри/PAE командата не може да се отмени.

На моя лаптоп инсталирах Windows 8.1 на 23 октомври 2013 година и с PAE командата няма странични ефекти,повече от 2 години работи перфектно,

приложения които не работиха на 64-битова система сега работят по-добре.

Ако имате интерес може да прочетете тези два адреса за разработчици:

http://msdn.microsof...6(v=vs.85).aspx

http://msdn.microsof...8(v=vs.85).aspx

yh9SkGV.png


10


0 Comments

Няма коментари.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване