Как да направим чиста инсталация на Windows 10, без да губим активацията на предходната ОС и без надграждане (Windows 7/8/8.1)


Ето какво трябва да направите за чиста инсталация на Windows 10:

1.        Трябва ви  Windows 10 DVD или ISO имидж. Може да изтеглите  от тук. Изтеглете инструмента от сайта на Microsoft, за да създадете ISO имидж. Уверете се, че сте избрали правилната архитектура и версия.

2.        Запишете ISO, монтирайте го или извлечете съдържжанието му.

3.        Придвижете се до папката %isodrive%:\sources  и завлечете файла gatherosstate.exe на десктопа. (%isodrive%:\sources\gatherosstate.exe) - (може да се копира на друго място, извън системния дял и да се стартира от там - от където се стартира - там се създава файлът GenuineTicket.xml)windows-10-clean-install.jpg

4.        Стартирайте го (gatherosstate.exe) от десктопа . Там ще се създаде файл GenuineTicket.xml. Този файл е необходим, така че го запазете на флашка или друго място, на което ще се запази след инсталирането на новата операционна система.

5.        Стартирайте чиста инсталация на Windows 10. При инсталирането пропуснете въвеждането на продуктовия ключ.

6.        След като завърши инсталацията и се впишете в Windows 10, копирайте файла GenuineTicket.xml в папката C:\ProgramData\Microsoft\Windows\ClipSVC\GenuineTicket.

7.        Тази папка по подразбиране е скрита. Ако не я виждате, в Windows Explorer изберете File > Options > View > Show hidden files, folders and drives.

8.        Рестартирайте компютъра.

Следващия път като заредите Windows 10 трябва да е активиран.


7


0 Comments

Няма коментари.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване