Урок: Как да стриймваме всяка игра директно във Facebook


Здравейте! Тук искам да покажа как може да стриймвате всяка игра директно във Facebook. Към това влиза не само игри, ами и десктопа, работа с дадена програма и прочие в този смисъл. :)

1. Какво е необходимо да направим:

1.1. За целта ще ни е необходима програмата OBS Studio. Нея можете да я изтеглите от тук Първоначално всичко изглежда така:

19392fc14fb51f31.jpg

2. Какво трябва да направим, за да започнем да стриймваме директно във Facebook:

2.1 Преди да започнем настройките за стриймване, трябва първо да изберем необходимата сцена, по начина, по който е показано на снимката:

d5d385de82308b52.jpg

 

- Сега идва ред и за настройките за стрийм във Facebook.  

2.2 Отваряме този , за който ще обясня по-надолу

2.2 Влизаме в настройките на програмата (долу в дясно) и отиваме на Стрийм.

2.3. Там където пише "Тип Стрийм" го даваме на "Custom Streaming Server"

2.4 След това от долу ще ни се появят два реда с имена " URL" и "Stream key"  

2.5. В линка, който отворихме (виж точка 2.2) информацията от Server URL и Stream key ги копираме и ги поставяме в настройките на самата програма (виж точка 2.4) 

Трябва да обърнем внимание, че всеки път когато затворим страницата от линка, който е посочен във точка 2.2 и я отворим наново - Стрийм кея е различен и затова трябва да го копираме наново в програмата! 

3. Как да започнем да стриймваме:

3.1 Отваряме линка описан в точка 2.2:

039035dbd4e10460.jpg

3.2 Оставяме линка отворен и отиваме в програмата и натискаме на "Започни Стрийм" След това минимизираме програмата и се връщаме обратно на страницата от линка изчакваме програмата и фейсбук да си направят връзка. Когато това стане ще ни се активира бутона "Go Live" и ще ни даде възможност да започнем директно стриймване.

ffa52cf797fad6f6.jpg

3.3 Общо взето това са настройките за стрийваме във вашият фейсбук профил. През това време можем да си затворим браузъра. Когато искаме да спрем стриймването - правим го от самата програма от където сме го започнали. С телефон или таблет можем да следим видеоклипа, който стриймваме. Обикновено има около 30 секунди закъснение.

4. Стрийване в страница във фейсбук, която управляваме:

4.1 За тази цел влизаме в страницата, която управляваме и отиваме в: Инструменти за публикуване>Видеоклипове>+На живо  и ще ни отвори прозореца от снимката с Server URL и Stream URL, където трябва да ги копираме в Стрийм настройките на програмата:

02acbbeec8ec3329.jpg

 

 


1


0 Comments

Няма коментари.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване