Коди - гледане на торенти (стрийминг)


В този урок ще ви обясня в няколко стъпки как лесно да настроите популярният медиен център Коди за да можете лесно да гледате филми и сериали от различни торент сайтове, без забиване и насичане и със субтитри.

Последната версия на Kodi към този момент е 18.4. Можете да я изтеглите от тук: https://kodi.tv/download . Има я в няколко версии, яключително и за Android. Тоест ако имате смарт телевизор с андроид или ТВ бокс, можете също да инсталирате програмата. Първото нещо, което правя след инсталирането е да сменя облика по подразбиране. От версия 17, скина е Estuary, който лично за мен е неудобен и нефункционален, но може би за други е ОК. Сменя се от Настройки през менюто Interface -> Skin  - бутона Get More. Аз ползвам скин Confluence и снимките в урока ще са от него. Влезте в настройки и изберете някое от подменютата и променете долу вляво нивото на Expert:

s20bGyt.png

1. Инсталиране на добавки за Kodi.

Изберете Add-ons  и маркирайте Unknown Sources.

Bpycpg7.png

Сега се върнете в началния екран на Kodi и изберете System - Settings:

Aof1ZDk.png

След това изберете Addons -> Install from zip file. Изберете този файл, който сте свалили предварително на удобно място:  repository.mar33-0.0.33.zip . Изчакайте да се инсталира, и отново от Addons изберете този път Install from repository -> Mar33 Repository. Тук имате много категории, като ще се насочим първо към Video add-ons

KmlkFJc.png

Изберете добавката Elementum, натиснете Install и изчакайте да се свали и инсталира, може да отнеме малко повече време. Върнете се едно ниво назад, изберете категория Program Addons и изберете Elementum Burst и го инсталирайтеРестартирайте Kodi, секунди след зареждане ще ви се покаже съобщение вдясно, че Elementum е стартиран. Това означава, че всичко е наред и можем да продължим нататък. Настройките му по подразбиране са достатъчни за повечето случаи, така че засега няма да променяме нищо. 

Отново от началния екран изберете System - Settings - Addons -> Install from repository -> Mar33 Repository - Video add-ons. Изберете добавките Zamunda Magnet Video и ArenaBG и ги инсталирайте. След инсталация щракнете в същия екран върху добавката и изберете Configure

Bmik5Xw.png

Въведете си потребителското име и паролата от регистрацията в торента и изберете за Torrent Player -> Elementum

tAlXOCJ.png

При замунда настройките са малко повече. Моят съвет е да не маркирате BG Audio и BG Subs, защото това ще ограничи и филтрира зареждането на всички торенти, тоест няма да се показват всички резултати.

R4AFUpg.png

Сега остава да стартирате някоя от двете добавки, да си изберете категория и филм и той ще стартира след няколко секунди.

2. Субтитри.

Зареждането на субтитри към торентите е много лесно. Понякога те са вграден във видео файла, ако е mkv, но най-често трябва да се изтеглят допълнително. Първо обаче са необходими някои настройки на Kodi. От началния екран отворете System - Settings - Player и изберете Language. Направете следните промени - за Preferred Subtile Language -> Bulgarian, за Character Set -> Windows (Cyrillic), за Languages to download subtitles for -> Bulgarian

XslDcPZ.pngmWEy94T.png

Сега е време да инсталираме и добавка за теглене на субтитри. Върнете се в началния екран и изберете  System - Settings - Addons -> Install from repository -> Mar33 Repository -> Subtitles и изберете Bulgarian Subs. Инсталирайте и отворете настройките на добавката:

1npnJo1.png

Виждате, че добавката може да търси едновременно в най-популярните български сайтове за субтитри. Сега се върнете в  Install from repository -> Mar33 Repository, но изберете Services. Изберете и инсталирайте AutoSubs. По този начин при стартиране на филма автоматично ще се стартира и търсенето на субтитри през добавката, която инсталирахте преди това. В настройките на AutoSubs има опция да изберете език за субтитрите, което е полезно ако имате инсталирани няколко добавки за субтитри. 

Това е накратко за гледане на торенти от Арена и Замунда чрез Kodi. Във втора част на урока ще допълня с това как може да имаме собствен каталог за филми и сериали в Trakt и как да зареждаме избран филм като добавката ще търси едновременно в няколко наши или чужди торент тракери.

 

 


17


4 Comments

Отговорено


Ванка здравей, след много години и за много години.

Ако гледам с КОДИ филми онлайн.

Ще има ли проблем в Германия, с авторски права и торент тракерите.

Изискванията са много строги, и си сменям филмите от време на време кат се върна, в България.

0

Споделете коментара


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не знам, щом е забранено може доставчиците да засичат трафика към торентите.

0

Споделете коментара


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Следят за мрежовите протоколи в Германия. Аз пращам филми на приятел през облак със архиви(заключени с парола).

Ако можеш остави си един компютър в България с настроен отдалечен достъп и всичко е лесно после.

Редактирано от androns
0

Споделете коментара


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Виж за туй вобще не съм и помислял. Идея е.

0

Споделете коментара


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване